Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς στον Prisma 91,6: Τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος τον έφερε στην εξουσία ενώ ο ίδιος δεν ήταν ώριμος στη συγκεκριμένη φάση να κυβερνήσει.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο πνεύμα συνεννόησης, για να ξεπεράσουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας ανέφερε στον Prisma  91,6 και το απoγευματινό  μαγκαζίνο, ο  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς

Ο ίδιος αναφερόμενος  σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανέφερε ότι  ποτέ  δεν είπε την έκφραση ότι κοροϊδέψαμε τον κόσμο ως αναφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζοντας  ότι τον ρώτησαν “και αυτοί που έλεγαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, που είναι συγκεκριμένοι βουλευτές γιατί τώρα τον πάνε έτσι”, με τον ίδιο να απαντάει ότι όσοι έλεγαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, αφού δεν εκτιμούσαν ότι μπορούσε να καταργηθεί κακώς το λέγανε.

Ο κύριο Δημαράς εξέφρασε την πραγματική του λύπη για το πώς έφτασε η χώρα σε αυτή την κατάσταση, καθώς  και το τι κινήσεις χρειάζονται για να την ξεπεράσουμε ερμηνεύτηκε ότι έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση, ότι στην δύσκολη αυτή στιγμή δεν θα έπρεπε να ψηφίσει τα δύσκολα μέτρα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κύριος Δημαράς υπογράμμισε ότι του αρέσει η αλήθεια και δεν θα υποστηρίζει πότε πράγματα τα οποία δεν θα πιστέψει.

Τον ΣΥΡΙΖΑ ο  κόσμος τον έφερε στην εξουσία ενώ ο ίδιος δεν ήταν ώριμος στη συγκεκριμένη  φάση να κυβερνήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  ιδιαίτερα το πρώτο επτάμηνο είχε δύο πολιτικές γραμμές μέσα στο κόμμα. Η  μία ήταν  του Λαφαζάνη – η αριστερή πλατφόρμα,  η οποία έλεγε έξω από την Ευρώπη, επιστροφή στη δραχμή, μια λογική πιο πολύ επηρεασμένη από τα παλιά σοσιαλιστικά μοντέλα τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μια χώρα με τόσες εξαρτήσεις και ανοικτά οικονομικά σύνορα, και η  άλλη  πολιτική  που ήθελε την προσαρμογή στην πραγματικότητα και το ρεαλισμό.

Ευτυχώς η δεύτερη πολιτική στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε στην διαμόρφωση της- καθώς διευκρίνισε ότι   ο ίδιος δεν είναι μέλος του Σύριζα, αλλά εκφράζει την πολιτική οικολογία και  τους οικολόγους πράσινους.
Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον,  ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού της θα πρέπει να έχει και ένα εναλλακτικό σχέδιο διαβίωσης σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν τα καταφέρει, υπογράμμισε.

Όσον αφορά την αυξημένη φορολογία που επιβάλει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, ο ίδιος εξέφρασε την διαφωνία του με την πολιτική του Σύριζα,  την οποία έχει εκφράσει και δημόσια και με τον υπουργό κύριο Κατρούγκαλο, με τον οποίο έχει έρθει σε αντιπαράθεση.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι είναι επιβεβλημένη η συνεννόηση πολιτικών κομμάτων με τον ίδιον ωστόσο να ομολογεί ότι όπως διαμορφώνονται οι δύο πολιτικές ή μια πολιτική ενίσχυσης σε νεοφιλελεύθερο κλίμα, υποστήριξης του διεθνούς κεφαλαίου  και η άλλη μια εθνική πολιτική που στηρίζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλα δεν μπορούν να συνεννοηθούν σε όλα τα πεδία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει την απαίτηση να γίνει οικουμενική  κυβέρνηση, ωστόσο η συνεννόηση στα εθνικά ζητήματα καθώς και στα βασικά ούτως ή άλλως που  ακολουθούμε μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχουμε δεσμευτεί να το υλοποιήσουμε από τα μνημόνια πρέπει να γίνει υποχρεωτικά.

Όσον αφορά  τον ΕΝΦΙΑ εκτίμησε ότι αυτός δεν πρόκειται να καταργηθεί  θα υπάρχει για πάντα και όχι μέχρι το 2031 ωστόσο πρέπει να γίνει πιο ρεαλιστικός και δίκαιος απ’ ότι είναι.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23851 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.