Βιβλιοπαρουσίαση: «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ»

«Απέναντι στη στρατηγική της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αστικών και οπορτουνιστικών, να αντιτάξουμε τη δική μας στρατηγική με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, μια καλά οργανωμένη και προσανατολισμένη εργατική τάξη, μέσα από μια δυνατή κοινωνική συμμαχία όπου στο κέντρο της διαπάλης δεν θα είναι απλά οι συνέπειες αυτής της πολιτικής κατάστασης αλλά η αναίρεση των αιτιών που δημιουργούν και αναπαράγουν τα λαϊκά προβλήματα. Στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και τα βήματα που κάνουμε μας επιτρέπουν να βλέπουμε με εμπιστοσύνη στο μέλλον ότι θα τα καταφέρουμε.»

kkeprevezavivlivokoinokioio (2)

Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην χθεσινή εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ» που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Λαϊκής Αγοράς, από νωρίς συγκεντρώθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις.

kkeprevezavivlivokoinokioio (3)

Η έκδοση* που παρουσιάστηκε, περιλαμβάνει υλικά από τη διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 21 – 22 Νοέμβρη 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος.Περιλαμβάνεται, επίσης, αρχειακό υλικό που εκτέθηκε τις μέρες της διημερίδας.

Μετά την ομιλία και τις παρεμβάσεις ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από μέλη της ΚΝΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και βιβλιοπωλείο με την έκδοση της ΚΕ καθώς και τις τελευταίες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.

*Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Το ΚΚΕ μελετά με ταξικότητα και επιστημονικότητα, ενσωματώνει ό,τι πιο ζωντανό και αληθινό από την Ιστορία του, από την οποία αντλεί και συνειδητοποιεί συμπεράσματα γενικότερης σημασίας. Έτσι, προσπαθεί να φωτίζει την πραγματική αιτία της σταθερής αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου, να διαλύει τις αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, να προβάλλει την ιστορική επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, να φέρνει στο επίκεντρο της ιδεολογικής πάλης τις αιτίες της νίκης της αντεπανάστασης στον 20ό αιώνα και τις ασύγκριτες λαϊκές κατακτήσεις του σοσιαλισμού, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες.

kkeprevezavivlivokoinokioio (4)

Στη λογική αυτή κινούνται οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις, που έγιναν στη διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε σχέση με την εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και τη στρατηγική του Κόμματος.

Το ΚΚΕ, εξετάζοντας τα ζητήματα που προαναφέραμε, τολμά στις νέες συνθήκες που ζούμε το “κοίταγμα του παρελθόντος”, ιδιαίτερα του δικού του και συνολικά του Κομμουνιστικού Κινήματος .

kkeprevezavivlivokoinokioio (5)

Έτσι, σήμερα το ΚΚΕ έχει τα θεωρητικά, ιστορικά και προγραμματικά θεμέλια, ώστε να μελετά την ιστορία του μαζί με αυτή του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, πάντα εν δράσει και εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχειά του, τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά του».

Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής και από τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ.

 

kkeprevezavivlivokoinokioio (1) kkeprevezavivlivokoinokioio (6) kkeprevezavivlivokoinokioio (7) kkeprevezavivlivokoinokioio (8)

 

ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23819 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.