Βασίλης Τσίρκας στον Prisma 91,6: Η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία και για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για κάθε άλλη κρίσιμη ψηφοφορία.”


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Άρτας Βασίλης Τσίρκας.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους AΝΕΛ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για κάποια έκπληξη, είναι γνωστές οι απόψεις των Aνεξάρτητων Ελλήνων και του κυρίου Καμμένου. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει  όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας από τη γειτονική χώρα.

“Οι απόψεις του κυρίου Καμμένου ήταν γνωστές, δεν υπάρχει κάποια έκπληξη, η κυβέρνηση προχωράει, ενώ από πολλές πλευρές αυτής της Βουλής, έχει εκφραστεί η άποψη ότι πρέπει αυτή η συμφωνία να προχωρήσει, γιατί είναι επωφελής για τη χώρα.

Η συμφωνία αυτή επιλύει με έναν ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο όλα τα ζητήματα που προκαλούσαν καχυποψία και διαίρεση μεταξύ της δικής  μας και της γειτονικής χώρας και μάλιστα, με τις τελευταίες τροπολογίες που κατατέθηκαν στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, επιβεβαιώνουν  την εκτίμηση, ότι πρόκειται για μία συμφωνία που ανοίγει ένα νέο δρόμο για τις δύο χώρες, λύνουν ένα μακροχρόνιο ζήτημα που ταλαιπώρησε τις δύο χώρες για δεκαετίες, εκτιμώντας ότι θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία, όταν η συμφωνία θα φτάσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Από εκεί και πέρα η δήλωση που προήλθε από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, γιατί υπάρχει ένα πολύ σημαντικό έργο που προχωράμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε, δεν πρόκειται να διαταραχτεί αυτό το πρόγραμμα, καθώς είναι εξίσου σημαντικό όσο και η συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην επιδότηση ενοικίου, στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις, ώστε και να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και να βρεθούν οι 151 βουλευτές που θα στηρίξουν αυτή τη συμφωνία, αλλά και 151 βουλευτές για κάθε άλλη κρίσιμη ψηφοφορία, από εκεί και πέρα εάν η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται σύμφωνα με το σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στο χέρι της είναι να κινήσει όποια κοινοβουλευτική διαδικασία θέλει για να προχωρήσουν οι εξελίξεις.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23893 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.