Βασίλης Σοπικιώτης: Θα κλιμακώσουμε το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις μας , θέλουμε να μπει ένα φρένο στη φυγή εργατικού και επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό…

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Βασίλης Σοπικιώτης.

Ο Βασίλης Σοπικιώτης με καταγωγή από την Πρέβεζα είναι οικονομολόγος απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά, εργαζόμενος και μέλος του συντονιστικού αγώνα εργαζομένων του ειδικού προγράμματος 5500 χιλιάδων πτυχιούχων στα υπουργεία και εποπτευμένους δημόσιους φορείς.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την μη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων σε πρόγραμμα που αφορούσε άνεργους και την καταπολέμηση της ανεργίας και ίσχυε από πέρσι , τις διεκδικήσεις των νέων αυτών επιστημόνων και τα δίκαια αιτήματα τους.

”3.650 νέοι επιστήμονες σε όλη την χώρα που δουλεύουν στην διοίκηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετωπίζουν το κίνδυνο της ανεργίας..” ” Ήδη κάποιες συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί..” ” Ο κ. Βρούτσης δεν δέχεται να μας δει…” ” Είμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες.”

” Ο κ. Βρούτσης μην ξεχνάτε είναι ο υπουργός της ανεργίας. Επί των ημερών στην Κυβέρνηση Σαμαρά του αυξήθηκε τρομερά. Στους νέους άγγιξε το 60%”. ” Η κα. Στρατινάκη υπεύθυνη του γραφείου του υπουργού το μόνο που μας εγγυήθηκε ήταν το πως θα βγουν απευθείας με ειδική τροπολογία στο ταμείο ανεργίας εργαζόμενοι του προγράμματος που δεν έχουν δικαίωμα να το πράξουν σήμερα. ”

” Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους..” ” Και στην περιοχή της Ηπείρου έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν στο πρόγραμμα αλλά και στην πόλη της Πρέβεζας. Ειδικότερα στην Πρέβεζα εργάζονται έξι άτομα.”

” Θα κλιμακώσουμε το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις μας , θέλουμε να μπει ένα φρένο στη φυγή εργατικού και επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό. ”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.