Βασίλης Ιωάννου: Η εκλογή Μητσοτάκη έστειλε μηνύματα προς τα κόμματα της κεντροαριστεράς, από αν θα τα ερμηνεύσουν σωστά θα κριθεί το μέλλον της

O πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου ήταν προσκεκλημένος στο σημερινό πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη προκειμένου να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ Ιωάννου αρχικά τοποθετήθηκε σχετικά με την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μετά και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατία.

Ο Βασίλης Ιωάννου σχολίασε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λύνοντας τα εσωκομματικά του προβλήματα και φεύγοντας από την εσωστρέφεια βοηθάει το πολιτικό σύστημα να ισορροπήσει». «Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί προσδοκίες στο χώρο της συντηρητικής παράταξης και ελπίζουν πως θα διευρυνθεί η επιρροή του κόμματος της ΝΔ προς άλλους όμορους χώρους. Η εκλογή έστειλε μηνύματα και προς την κυβέρνηση και προς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και της κεντροαριστεράς» για να προσθέσει «θα τα διαβάσουν, δε θα τα διαβάσουν; Θα τα ερμηνεύσουν σωστά, δε θα τα ερμηνεύσουν; Από αυτό θα κριθεί το μέλλον της κεντροαριστεράς».

Κάνοντας τη δική του εκτίμηση ο Βασίλης Ιωάννου σημείωσε ότι ενώ υπάρχουν πολίτες που παρακολουθούν και προσδοκούν να γίνει ο τρίτος πόλος,  η κεντροαριστερά έχασε ευκαιρίες στο παρελθόν  για να ανακτήσει δυνάμεις και αν δεν γίνει άμεσα κάτι θεαματικό  εκλογικά θα πιεστεί. Ο πρώην νομάρχης τόνισε δε ότι εκτιμά ότι αν όχι μέσα στο 2016 μέχρι το 2017 θα έχουμε νέα εκλογική αναμέτρηση εκτός και αν υπάρξει μια ευρεία συναίνεση. Στην περίπτωση των εκλογών εκτίμησε ότι θα υπάρχει ένα πολύ ισχυρό δίπολο  και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και τα μικρότερα θα δεχθούν πολύ μεγαλύτερη πίεση.

Ακούστε το απόσπασμα:

 

Ο Βασίλης Ιωάννου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα προβλήματα του νοσοκομείου και αφού επισήμανε ότι αποτελεί μείζον θέμα για την πόλη και το νομό, σχολίασε ότι «δυστυχώς οι εκπρόσωποί μας υπολείπονται σε δράσεις και μπορεί ο κυβερνητικός βουλευτής να κάνει εξαγγελίες ή να τα βλέπει όλα ρόδινα λες και ζούμε σε άλλη χώρα, η πραγματικότητα όμως είναι δεδομένη και σκληρή». Οι μοναδικές αλλαγές είναι στη διοίκηση συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί “στην ίδια παλαιοκομματική λογική και πρακτική που το μόνο που ενδιέφερε ήταν να διαιωνίσουμε το κομματικό κράτος και να βολέψουμε τα δικά μας στελέχη”.

 

Σε μια τελευταία του συνέντευξη του ο κυβερνητικός Βουλευτής , αναφέρθηκε στην κάθετη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό , στο ύψος της Γέφυρας Καλογήρου  και μίλησε για υπογραφή  του Υπουργού.

Ο Βασίλης Ιωάννου μίλησε για το συγκεκριμένο έργο και σημείωσε ότι επί νομαρχίας του είχαν γίνει κάποιες συσκέψεις για τον σχεδιασμό και τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια στο ύψος της γέφυρας Καλογήρου. Το 2009 τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε μια πρόταση να αλλάξει η χάραξη και να γίνει μια παράκαμψη μέσω Θεσπρωτικού. Για τον λόγο αυτό ο Β. Ιωάννου τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιο τμήμα αναφέρεται ο κ Μπάρκας.

Ο πρώην νομάρχης συμπλήρωσε ότι  προκειμένου να αρθεί η συγκοινωνιακή απομόνωση του νομού και να δημιουργηθούν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης  είχαν προταθεί και συμφωνηθεί μεταξύ Νομαρχίας , Δήμων και Κυβέρνησης  οι παρακάτω οδικές συνδέσεις.

 • Άκτιο – Αμβρακία-Ιόνια οδός
 • Πρέβεζα – Γέφυρα Καλογήρου – Ιόνια οδός
 • Πρέβεζα – Στεφάνη-Θεσπρωτικό – Εγνατία (Κόμβος Τύριας)
 • Βελτίωση της παραλιακής Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και σύνδεσή της με Εγνατία (Καρτέρι)
 • Σύνδεση Φαναρίου με Εγνατία (κόμβος Παραμυθιάς)
 • Επειδή έχουν αλλάξει οι συνθήκες πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες και σύμφωνα με τον κ Ιωάννου η προτεραιότητα σήμερα είναι ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία –Ιόνια Οδός σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση η σύνδεση μέσω Φιλιππιάδας γιατί έτσι αξιοποιείται και το αεροδρόμιο του Ακτίου.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 24062 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.