Βαγγέλης Καινούργιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π. Ε. Πρέβεζας στο ψηφοδέλτιο «Ανυπότακτη Ήπειρος» με επικεφαλής τον Κώστα Νουτσόπουλο

Γεννήθηκε το 1966 στην Πρέβεζα, όπου ολοκλήρωσε τη  σχολική του εκπαίδευση. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας το 1988 και από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1999. Είναι MEd του τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις «Επιστήμες της Αγωγής» από το 2008 και απόφοιτος της διετούς μετεκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2010. Από το 2017 είναι φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι έγγαμος κι έχει ένα παιδί. Εργάζεται ως δάσκαλος από το 1994 κι έχει υπηρετήσει σε πολλά ορεινά και δυσπρόσιτα σχολεία, από τα Τζουμέρκα και τον Ερύμανθο ως τη Σάμο και τα Δωδεκάνησα. Από το 2011 είναι διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών από την εποχή του κινήματος των αδιόριστων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών την δεκαετία του 90. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βόνιτσας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Πρέβεζας, όπως και μέλος της Επιτροπής Παιδείας του πρώην Δήμου Ανακτορίου για αρκετά χρόνια. Αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνδικαλιστικής του πορείας είναι η ερευνητική του ενασχόληση με την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος και με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής.

Είναι μέλος της «Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)» και του συντονιστικού της οργάνου στην Πρέβεζα, καθώς και μέλος της περιφερειακής παράταξης «Ανυπότακτη Ήπειρος» και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρέβεζας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

 
Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2468 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.