Β. Ψαθάς: Η Π.Ε. Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου έχουν στόχο την προστασία και την ανάδειξη του θρησκευτικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού μας πλούτου

Επίσκεψη στο Βουργαρέλι πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας κ. Αριστοτέλη Μπακόλα και υπηρεσιακά στελέχη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης που θα πραγματοποιηθούν σε κτίρια του Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Βουργαρελίου. Το έργο προϋπολογισμού 40.000 € υλοποιείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και εντάσσεται στα έργα προστασίας και ανάδειξης των Βυζαντινών μνημείων της περιοχής μας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στην «Κόκκινη Εκκλησιά», ένα σημαντικό Βυζαντινό μνημείο της περιοχής όπου ήδη έχουν γίνει έργα αναστήλωσης και ανάδειξής του.

Ο κ. Ψαθάς ενημερώθηκε από την κα Παπαδοπούλου για την ιστορία και την πολιτιστική σημασία των Βυζαντινών μνημείων της Άρτας και ο ίδιος δήλωσε ότι «η Π.Ε. Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου έχουν στόχο την προστασία και την ανάδειξη του θρησκευτικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού μας πλούτου, ενώ θεωρούν τον θρησκευτικό τουρισμό σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Άρτας».

psathasvoulgareli (2)

Παράλληλα ο κ. Ψαθάς επιθεώρησε και την ολοκλήρωση των εργασιών διαγράμμισης της Ε.Ο οδού Άρτας – Τρικάλων, ένα έργο προϋπολογισμού 30.000 €, που στοχεύει στην ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ενόψει και της αυξημένης κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου.

Τέλος, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για τα εξής έργα:

 • «Ανακατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο Κωστακιών» του Δήμου Αρταίων, προϋπολογισμού 50.000,00 €. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή αποστραργγιστικού δικτύου και η επανασπορά του γηπέδου Κωστακιών του Δήμου Αρταίων.
 • «Εργασίες συντήρησης-ανακαίνισης κοινοτικού ξενώνα (Δ.Κ. Τζουμέρκων)» του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 30.000,00 €. Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες που αφορούν την συντήρηση και ανακαίνιση τμημάτων υπάρχοντος κοινοτικού ξενώνα στο Δ.Δ. Καταρράκτη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.
 • «Κατασκευή προσβάσεων σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στους Μελισσουργούς (Δ.Κ. Τζουμέρκων)» του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 15.000,00 €. Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες που αφορούν συντήρηση, αποκατάσταση και ομαλοποίηση οδών για την καλύτερη εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στους Μελισσουργούς του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
 • Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23894 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.