Τζανέτος Καραμίχας: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με φεουδαρχικό τρόπο στις οργανώσεις των αγροτών

  H πρόταση των θεσμών που ισχύει για τους αγρότες και παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό περιλαμβάνει κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων και φοροαπαλλαγών. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη ανέφερε ότι αυτά τα μετρά θα επιφέρουν καταστροφή της οικονομίας, καθώς οι αγρότες δε χρήζουν ειδικής μεταχείρισης,αλλά, αντιθέτως συμμετέχουν στα έσοδα ελληνικού δημοσίου πληρώνοντας κανονικά φόρους και ΦΠΑ.

  Συγκεκριμένα ο κ. Καραμίχας θέλοντας να τοποθετηθεί σχετικά με το επερχόμενο τσουνάμι στη φορολογία των αγροτών παράθεσε τα εξής:

     « Εάν αυτά τα μέτρα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τους αγρότες τεθούν σε ισχύ, θα αποτελέσουν την ολοσχερή καταστροφή της πολίτικης οικονομίας και θα συντελέσουν στο ξεκλήρισμα των αγροτών, ελάχιστοι θα επιβιώνουν και με πολύ κόπο.»

Επίσης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την υπάρχουσα αντίληψη που πλανάται σχετικά με τους αγρότες που δεν πληρώνουν φόρο και θέλησε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα  πληρωμής ή όχι  παραθέτοντάς τα εξής:

  « Πληρώνουμε κανονικά φόρο και ΦΠΑ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι Έλληνες αγρότες συμμετέχουμε στα δημόσια έσοδα. Όμως εκείνο που όλοι ξεχνάμε είναι ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε μια σημαντική απομείωση του αγροτικού εισοδήματός πάνω από 15%. Ενώ έχει αποσιωπηθεί, ότι συνεχίζεται το αγροτικό εισόδημα να υπολείπεται του αστικού κατά 40% ..Συνεπώς αποτελεί μύθος ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν» τόνισε.

  Ταυτόχρονα απάντησε σχετικά με το θέμα του ασφαλιστικού φορέα του ΟΓΑ που επιχορηγείται κατά 80% με 90% από τον κρατικό προϋπολογισμό και είπε: ‘

  «Δεν επιχορηγείται για εμάς. Η ασφάλεια μας δεν είναι αναδιανεμητική αλλά ανταποδοτική. Η επιχορήγηση γίνεται, γιατί ο ΟΓΑ συμπεριλαμβάνει όλη την κοινωνική πρόνοια-»

    Στο τέλος ο κ. Καραμίχας υπογράμμισέ ότι η σημερινή ηγεσία έχει τη πιο εχθρική στάση απέναντι στο συνεταιριστικό κίνημα, καθώς δεν ενημερώνουν τους αγρότες για καμία δράση του υπουργείου, «Πρώτη βλέπω ηγεσία που δεν διαβουλεύονται με κανέναν, τη στιγμή που ο πρωτογενής τομέας έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν έχουμε εξαντλήσει ούτε το 50% .» σχολίασε και κατέληξε λέγοντάς ότι:

   «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις εξαντλούνται στην διαπίστωση ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και δε δίνουν οξυγόνο στις οργανώσεις αγροτών, ώστε να χαράξουν μια πολιτική. Όλα λειτουργούν ανάλογα με τι συμπάθειες του καθένα και συμπεριφέρονται σαν φεουδάρχες προσπαθώντας να εκδικηθούν την ΠΑΣΕΓΕΣ , ενώ στην ουσία δεν αντιλαμβάνονται ότι καταστρέφουν τον τόπο.

   Συγχρόνως ο πρόεδρος πρότεινε να δημιουργηθεί ένας πυρήνας πρωτοβουλίας 30 – 40 ανθρώπων, οι οποίοι θα καθίσουν μαζί με την ΠΑΣΕΓΕΣ για να δουν ποιο είναι το μέλλον του πρωτογενή τομέα και να συνθέσουν μια ένωση για τις υπερκείμενες δραστηριότητες.- «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμματα και να δούμε τι μπορεί να γίνει» ανέφερε.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.