Τρεις κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα εναντίον του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις (φωτο)

Ρεπορτάζ φωτογραφίες-Χρήστος Τσούτσης

Πραγματοποιήθηκαν τρεις κινητοποιήσεις στην πόλη της Πρέβεζας το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου εναντίον του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ακολούθησε τη σύγκρουση σε υψηλούς τόνους κατά τη συζήτηση, επί της αρχής «υπερ» ψήφισαν 187 βουλευτές και «κατά» 101, σε σύνολο 288 ψηφισάντων.
Απείχαν από την ψηφοφορία ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, καθώς και ο Χάρης Καστανίδης.

Νωρίτερα πριν την ψηφοφορία και ενώ η συζήτηση μαίνονταν εντός του Κοινοβουλίου με την αντιπαράθεση και τους υψηλούς τόνους να κυριαρχούν μεταξύ των κομμάτων, στην Αθήνα αλλά και σε πολλές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από πρωτοβάθμια σωματεία , εργατικές ενώσεις και κομματικούς φορείς.

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκαν τρεις κινητοποιήσεις και πορεία που πραγματοποίησαν τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα μπροστά στην στην πλατεία δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί , μέλη των Δ.Σ της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Π.Ε. Ν. Πρέβεζας αλλά και .μέλη του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Μπροστά στα Δικαστήρια συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ , σωματεία , αγρότες, μέλη της ΚΝΕ αλλά και του ΚΚΕ.

 

Ομιλίες στην συγκέντρωση πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας Γιώργος Πούμπης και το μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Θοδωρής Βενετικίδης

Ενώ ακολούθησε στην συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τέλος η συνέλευση συντονισμού εργαζομένων -ανέργων αλλά και μέλη σωματείων με αναφορά στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν έξω από την Θεοφάνειο Αίθουσα τέχνης στο κέντρο της αγοράς.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3094 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.