Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο της Τρίπολης η τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης μεταξύ των Δημάρχων Χρήστου Μπαϊλη και Δημήτρη Παυλή αντίστοιχα.

Αφορμή για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων αποτελεί ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης (ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη και έβαλε τέλος στην ζωή του στην πόλη της Πρέβεζας τον Ιούλιο του 1928).

Οι δύο Δήμαρχοι θα υπογράψουν πρωτόκολλο αδελφοποίησης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “ σε μια μια προσπάθεια ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών των Δήμων Πρέβεζας και Τρίπολης επιδιώκουμε και πραγματοποιούμε την Αδελφοποίηση που θα συνεισφέρει στην δημιουργία και εμβάθυνση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των πολιτών και των δύο Δήμων με τα κοινωνικά, ιστορικά και πολιτικά δεδομένα μέσω ανταλλαγής εμπειριών, συναντήσεων και κοινών διοργανώσεων ανάμεσα σε συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις σε πολιτισμικό επίπεδο”.

Στην Τρίπολη θα μεταβεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και η Ελευθερία Αγγέλη εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού (και συντονίστρια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα το καλοκαίρι με την αφορμή συμπλήρωσης 90 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23862 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.