Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου (25/05/2020): «Μπορούμε να γίνουμε ελκυστικός τουριστικός προορισμός»

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 25/05/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί, o Βασίλης Ιωάννου επιμελείται και παρουσιάζει, εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή.

Ζωντανές συνεντεύξεις, αναλύσεις, σχόλια και ρεπορτάζ, πάνω σε θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Κάθε Δευτέρα στις 10.00 πμ
Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6!


Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Η πρωτοβουλία της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Θεοφάνειο, με την παρουσία θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού, ήταν χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερα θετική.

Τα μόνα που θα μπορούσα ίσως να επισημάνω ως αρνητικά ήταν:

1ον: Η απουσία των 2 Βουλευτών του νομού, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι είχαν προσκληθεί.

Δεν γνωρίζω τους λόγους που δεν ήταν παρόντες, σε μια περίοδο μάλιστα που, όπως είναι γνωστόν, δεν υπάρχουν αυξημένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις..

 2ον: Η μη παρουσία κάποιου αρμόδιου Κυβερνητικού παράγοντα, από το Υπουργείο ή τον ΕΟΤ, προκειμένου να καταγράψει τις προτάσεις και τις αγωνίες των φορέων της περιοχής, αλλά και να δώσει τις αναγκαίες λεπτομέρειες και  διευκρινήσεις, αναφορικά με τη στρατηγική της Κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού..

Διάβασα με προσοχή και  ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν και απευθυνόταν τόσο προς το κεντρικό κράτος, όσο και προς την Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Βρήκα πολλές από τις προτάσεις ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές, ενώ δεν έλειψαν τα ευχολόγια, τα μεγάλα λόγια και οι γενικόλογες διακηρύξεις..

Ακούστηκαν βέβαια από μερικούς, όπως συνήθως συμβαίνει  σε ανάλογες περιπτώσεις, και τα συνήθη  φληναφήματα, τα οποία  και πολύ αμφιβάλω αν την ώρα που τα διάβαζαν, καταλάβαιναν και τι έλεγαν..

Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου  θα κωδικοποιηθούν, προκειμένου να προωθηθούν αναλόγως, αλλά  και να συζητηθούν και στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής…

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από πολλούς,  στο συγκριτικό πλεονέκτημα της  περιοχή μας που είναι οι μεγάλες σε μήκος παραλίες μας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν χιλιάδες επισκέπτες, που  θα μπορούν να απολάυσουν τη θάλασσα, κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας που προβλέπονται.

 

«Έχουμε, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος,  τη μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία στην Ευρώπη που μπορεί να συγκεντρώσει  δεκάδες χιλιάδες λουόμενους,  κατοίκους και επισκέπτες δίχως κανένα συνωστισμό» και μάλιστα όπως τόνισε παρακάτω,  αυτό  αποτελεί και το  κεντρικό  στοιχείο  της καμπάνιας του Δήμου  «για ένα  ασφαλές δίχως συνωστισμούς τουριστικό περιβάλλον». 

Αν εξαιρέσουμε το στοιχείο της υπερβολής που συνήθως χαρακτηρίζει τις ομιλίες του Δημάρχου, κανείς δεν αμφισβητεί ότι διαθέτουμε μια μοναδική παράκτια ζώνη , η οποία  όχι μόνο  στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αλλά και στα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε σε συνδυασμό με τα  άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής ,  να αποτελέσει έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό ιδιαίτερα για οικογένειες…

Για να γίνει όμως αυτό, δεν αρκεί μόνο να το διακηρύσσουμε, οφείλουμε να κάνουμε και όλα αυτά που είναι απαραίτητα, για να το πετύχουμε.

Είτε αυτά αφορούν ευθύνες και υποχρεώσεις του Κεντρικού Κράτους, αναφέρω ενδεικτικά : Την  ολοκλήρωση όλων των μεγάλων οδικών έργων , την ανάδειξη των μεγάλων αρχαιολογικών μνημείων κ.α.

Είτε αφορούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας και του Δήμου για σημαντικές εκκρεμότητες, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν μπορεί να καυχόμαστε  για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των παραλιών μας και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού ζώνη  και να μην  έχουμε ακόμη  ολοκληρώσει , με δικές μας ευθύνες,  τις αποχετεύσεις στους παράκτιους οικισμούς και κυρίως στην περιοχή του Λούρου που κατασκευάζεται εδώ και 10 χρόνια.

Δεν μπορεί να προσδοκούμε ,η παράκτια ζώνη να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες, όταν ακόμη δεν έχουμε αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα της επαρκούς υδροδότησης της περιοχής . Θυμίζω για την ιστορία ότι το αναγκαίο  έργο που  μελετήσαμε ως Νομαρχία πριν από περίπου 15 χρόνια, ακόμη δεν κατάφερε ο Δήμος να το υλοποιήσει..

Η παραλία στο Μονολίθι είναι πράγματι μοναδική, όμως για φανταστείτε πόσο θα αναβαθμιζόταν αισθητικά και λειτουργικά , αν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις καθαρισμού στο παρακείμενο δάσος, αν υπάρξει  διευθέτηση της κυκλοφορίας με μονοδρομήσεις και σημάνσεις, αν βελτιωθεί  και πυκνώσει το δίκτυο  στα ντους και τα αποδυτήρια, αν πυκνώσει η αστική συγκοινωνία κλπ

Δεν μπορεί θα κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε επισκέπτες, Έλληνες και ξένους και όταν έρχονται στην περιοχή να μη μπορούν να προσεγγίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής και της Πρέβεζας, λόγω απουσίας πληροφοριακών σημάνσεων, έλλειψης χώρων parking κλπ.

Ανέφερα ενδεικτικά κάποια προβλήματα, θα μπορούσα να αναφέρω πολύ περισσότερα,  με μοναδικό στόχο να καταδείξω ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, μέχρι να γίνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια «ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός». Απομένει στους αρμόδιους φορείς να κάνουν όλα αυτά που απαιτούνται και να «αρπάξουμε τις ευκαιρίες, που ενίοτε οι κρίσεις δημιουργούν»…Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.