Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 24/02/2020 για τον λαϊκισμό

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 24/02/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί, o Βασίλης Ιωάννου επιμελείται και παρουσιάζει, εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή.

Ζωντανές συνεντεύξεις, αναλύσεις, σχόλια και ρεπορτάζ, πάνω σε θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Κάθε Δευτέρα στις 10.00 πμ
Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6!


Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ  ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ…

Επέλεξα σήμερα φίλες και φίλοι να ασχοληθώ με ένα μείζον πολιτικό θέμα,  που μπορεί να αφορά κατά κύριο λόγο την κεντρική πολιτική σκηνή, όμως αφορά εξ ίσου και την αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα.

Θα  τολμούσα να πω ότι αγγίζει  το σύνολο  της πολιτικής  ζωής της  χώρας.

Πρόκειται για το φαινόμενο,  της απόστασης μεταξύ των λόγων και των έργων και της διάψευσης των προεκλογικών υποσχέσεων με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές..

Αναφέρομαι για να γίνω ακόμη πιο κατανοητός , στην  προεκλογική πλειοδοσία και το φιλολαϊκό  προφίλ , που ενίοτε συνοδεύεται από  υποσχέσεις του τύπου  «θα τα αλλάξω όλα», «θα τα καταργήσω με ένα νόμο και ένα άρθρο», «ο νόμος αυτός δεν διορθώνεται καταργείται», οι οποίες δεσμεύσεις βεβαίως –βεβαίως, αμέσως μετά τις εκλογές λόγους για διάφορους, μένουν γράμμα κενό.

Είναι αυτό  που ονομάζουμε συνήθως  λαϊκισμό, εννοώντας υπό την τρέχουσα έννοια, τη δημαγωγία, το πολιτικό ψέμα και  γενικότερα την  εξαπάτηση των πολιτών και ο οποίος σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αναλυτές ευθύνεται για τα μεγαλύτερα δεινά της χώρας και ιδιαίτερα για την πολύχρονη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε ως χώρα το μεγάλο εθνικό θέμα του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ, το οποίο όπως ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις  και τείνει να εξελιχθεί στο «Βατερλό» της κυβέρνησης.

Βασική αιτία  της κρίσης είναι, οι πολλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ως αντιπολίτευση  η ΝΔ, για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθεί ως Κυβέρνηση.

Μόλις το πρόβλημα διογκώθηκε και  αδυνατούσε πλέον να το καλύψει η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ προπαγάνδα, διαπιστώθηκε η  απουσία σχεδίου και προετοιμασίας της  Κυβέρνησης, η οποία και κατέφευγε σε αποσπασματικές λύσεις.

 

Αρχικά  υποβάθμισε το πρόβλημα, έκανε λάθος ανάλυση, ακολούθησε  λαθεμένη πολιτική και τείνει να μετατρέψει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα,  σε εθνική τραγωδία.

 Αναπόφευκτα μέσα σε λίγους μήνες, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση.

Αφού κατήργησαν ως αχρείαστο το Υπουργείο Μετανάστευσης και το ξανασυστείνουν 6 μήνες μετά..

 Αφού για μεγάλο διάστημα πηγαινόφερναν τις αρμοδιότητες, από τον ένα Υπουργό στον άλλον…

Αφού κατάφεραν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη κτιρίων και εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων, να βάλουν απέναντι όλους τους Αυτοδιοκητικούς (ακόμη και τους δικούς τους) , απόφαση την οποία «ανέστειλαν» προσωρινά λίγες μέρες μετά , προκειμένου τα κατευνάσουν τα πνεύματα…

Αφού κατάφεραν με τις παλινωδίες τους να ξεσηκώσουν όλους τους νησιώτες αφού μόνο σε πέντε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στοιβάζονται πάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι…

Αφού αρνήθηκαν 7 μήνες τώρα, να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό ως εθνικό θέμα, που απαιτεί εθνική συνεννόηση και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και κατά συνέπεια και  τη συστράτευση όλων των πολιτών.

Τώρα λοιπόν η κυβέρνηση πληρώνει  το τίμημα του λαϊκισμού της….

Της πλειοδοσίας των προεκλογικών υποσχέσεων και της αδυναμίας να τις εκλπηρώσει..

Τα ίδια όμως, για να μη ξεχνιόμαστε, δεν έγιναν και με τα μνημόνια;

Ποιος δεν θυμάται ότι αντι οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, επέλεξαν ΟΛΟΙ να ψηφίσουν και από ένα δικό τους μνημόνιο;

Αυτό ντε που θα καταργούσαν είτε  με τα Ζάππεια, είτε με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Τα ίδια όμως δεν έγιναν με το ασφαλιστικό;

Ποιος δεν θυμάται ότι αντί να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και από κοινού το ασφαλιστικό , επί Υπουργίας Γιαννίτση, οι λαϊκιστές υπερίσχυσαν, για να φτάσουμε τελικά μετά από 15 χρόνια στον νόμο Κατρούγκαλου (που τάχα θα έλυνε το πρόβλημα), νόμο τον οποίο υποτίθεται θα καταργούσε η ΝΔ ως Κυβέρνηση, δίνοντας μάλιστα και αυξήσεις στις συντάξεις;

Και  σήμερα που καταλήξαμε;

Στο νόμο Βρούτση, που όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά υιοθετεί πλήρως βασικές διατάξεις Κατρούγκαλου και βέβαια «άνθρακες ο θησαυρός των δήθεν αυξήσεων..»..

Δυστυχώς τα παραδείγματα πολλά και η πολιτική συμπεριφορά η ίδια..

Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ …

Μέχρι πότε άραγε;

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.