Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 20/01/2020 για την επίσκεψη Μενδώνη και την μη ανάδειξη του Ζαλόγγου

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 20/01/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί, o Βασίλης Ιωάννου επιμελείται και παρουσιάζει, εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή.

Ζωντανές συνεντεύξεις, αναλύσεις, σχόλια και ρεπορτάζ, πάνω σε θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Κάθε Δευτέρα στις 10.00 πμ
Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6!


Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Είναι γνωστό ότι  η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε πριν από 10 μέρες ,τριήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, και συνοδευόμενη από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έκανε η ίδια αυτοψία  σε έργα  που εκτελούνται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ .

 Μάλιστα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, επισκέφθηκε την περιοχή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑN…

  Πήγε λοιπόν  στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και συζήτησε με τους συνεργάτες της το θέμα της συνέχισης της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου και την επίλυση διάφορων προβλημάτων στο χώρο…

 Αμέσως μετά σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια, υπό την Προεδρία της Υπουργού κ. Λίνας Μενδώνη και παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γεώργιο Διδασκάλου, εξετάστηκε  η πορεία των έργων Πολιτισμού που υλοποιούνται στην Ήπειρο.

 Σε μία απ αυτές τις συσκέψεις συζητήθηκε και η ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου.

Η κ. Μενδώνη μάλιστα δήλωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το Σούλι.

Όπως είπε, «είναι η στιγμή, και ενόψει, των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα πρέπει η Πολιτεία και η αυτοδιοίκηση να παρέμβουν, ώστε το μοναδικό οικιστικό σύνολο του Σουλίου να αρχίσει, όχι απλώς να συντηρείται, αλλά να αναδεικνύεται και να αναβιώνει».

Ακούγεται ότι  αυτή  ήταν πρόταση, της πρώην Δημάρχου Σουλίου κ. Σταυρούλας Μπραϊμη , η οποία αυτή την περίοδο εκτελεί χρέη Αντιπεριφερειάρχη.

  Κατά την άποψή μου είναι μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία, αφού το Σούλι και δικαίως συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους  τόπους ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας.

   Δεν βρέθηκε όμως κανένας να παρέμβει και να πει ότι εκεί κοντά  υπάρχει και ο ιστορικός βράχος του Ζαλόγγου, ένας εμβληματικός χώρος, σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας,   τον οποίο και αυτόν η πολιτεία οφείλει εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων να προβάλλει και να αναδείξει.

 Άγνοια;  Αδιαφορία;  Αμέλεια;

 Ίσως και ΟΛΑ ΜΑΖΙ….

Σημασία έχει ότι οι  πολιτικοί παράγοντες του νομού μας  απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούμε ως περιοχή, τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

ΚΑΙ τους είχα προειδοποιήσει…

Δύο φορές το περασμένο διάστημα, κάλεσα δημόσια τους αρμόδιους φορείς να μην αφήσουν αναξιοποίητες τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21, να προβάλλουμε τον ιστορικό χώρο του Ζαλόγγου και μαζί και την ευρύτερη περιοχή μας.

Την πρώτη στις 10 Αυγούστου, με την ευκαιρία των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων, στον ηρωικό βράχο και την άλλη στις 18 του περασμένου Δεκέμβριου, ημέρα που καταγράφεται ως ιστορικό γεγονός «ο χορός του Ζαλόγγου»..                                                   

Είχα τότε γράψει, μεταξύ άλλων :

«Το Ζάλογγο ως τόπος και σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας , δικαιούται και είναι ένας από τους ” εμβληματικούς χώρους ” που μπορούν θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις , για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας.
Η Δημοτική αρχή , σε συνεργασία με την Περιφέρεια , θα πρέπει αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία, να προετοιμάσει έγκαιρα  ολοκληρωμένο φάκελο που θα περιλαμβάνει :
Τα απαραίτητα έργα υποδομής , δράσεις για την  προβολή της περιοχής και βεβαίως εκδηλώσεις  τιμής και μνήμης , αλλά συνάμα  αυτογνωσίας  και απολογισμού ..
Είναι μια καλή ευκαιρία , όλα όσα έχουμε κατά καιρούς προτείνει για την αναβάθμιση του χώρου, να τα κάνουμε πράξη..»

Αυτές μου τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί συμπολίτες , μεταξύ αυτών και Δημοτικοί σύμβουλοι βρήκαν ενδιαφέρουσες και ρεαλιστικές τις προτάσεις μου.

Μάλιστα Δημ. σύμβουλος  της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ..

ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΕΓΙΝΕ όμως….

Δυστυχώς  απ’ ότι  δείχνουν οι εξελίξεις, όλοι όπως φαίνεται είχαν άλλες προτεραιότητες…

Το λέω αυτό, γιατί μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω , ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση γι’ αυτό το θέμα.

Μετά παραπονιόμαστε ότι φταίνε οι άλλοι, για την υστέρηση και την απομόνωση της περιοχή μας..

Πότε μας φταίει το κεντρικό κράτος, πότε η Περιφέρεια…

Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ….

*ΟΜΩΣ είναι γνωστό ότι ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΩ, και μάλιστα  όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν το νομό…

*ΕΠΕΙΔΗ  θεωρώ ότι έστω και τώρα, οι αρμόδιοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απαιτήσουν στον σχεδιασμό του Υπουργείου και της Περιφέρειας Ηπείρου, να ενταχθεί μαζί με το Σούλι και το Ζάλογγο.

 *ΕΠΕΙΔΗ πιστεύω   ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ  να συμμετέχουν  και εκπρόσωποί μας στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για το συγκεκριμένο θέμα.

Γι αυτό το λόγο και προχτές, με  άρθρο μου  στα μέσα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ με τα οποία συνεργάζομαι, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑ για μια ακόμη φορά τις προτάσεις μου για το θέμα.

ΟΦΕΙΛΩ να ομολογήσω ότι  ΚΑΙ αυτή τη φορά έγινα αποδέκτης  ΠΟΛΛΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ από απλούς πολίτες, από εκπροσώπους φορέων, από δημ. Συμβούλους .

 ΟΛΟΙ συμφωνούσαν απόλυτα με τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μου.

Μου τηλεφώνησε  ο Αντιδ. κ. ΡΟΠΟΚΗΣ , ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ απόλυτα σύμφωνος και στον οποίο τόνισα ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ να θέσει το θέμα  στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου και στο Δημ. Συμβούλιο ώστε να ληφθούν  οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…

Το ΙΔΙΟ και ο Πρόεδρος της Καμαρίνας…

ΒΛΕΠΩ  λοιπόν ότι ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

ΕΛΠΙΖΩ ότι ΕΓΚΑΙΡΑ θα υπάρξουν οι αποφάσεις, για να δούμε και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….

 

Άλλωστε δε θα μας κάνουν χάρη,  το δικαιούμαστε…Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.