Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου (19/10/2020): «Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ υλοποιεί σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης»

Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Από αυτή την εκπομπή δεν είναι λίγες οι φορές που καταλογίζουμε ευθύνες στους Δήμους και την Περιφέρεια, για  καθυστερήσεις ή και αδιαφορία σε αναγκαία έργα υποδομής, παράλληλα  όταν όμως  διαπιστώνουμε θετικές  πρωτοβουλίες και έντονη δραστηριότητα σε κάποιο τομέα, δε διστάζουμε να προβάλλουμε το έργο που γίνεται και να αποδώσουμε τα εύσημα, με την ελπίδα  να υπάρξουν μιμητές.

Σήμερα λοιπόν θα σχολιάσουμε μία θετική πλευρά της Αυτοδιοίκησης…

Ανεξάρτητα των απόψεων που μπορεί κάποιος να έχει για την συνολική λειτουργία του Δημάρχου Ζηρού κ. Νίκου Καλατζή, δεν μπορεί παρά να   αναγνωρίσει ότι επί των ημερών του το σημαντικό πρόβλημα  με τα δίκτυα ύδρευσης οικισμών και κοινοτήτων, που σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούσε μία μεγάλη και  χρόνια εκκρεμότητα, αντιμετωπίζεται με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

Τα έργα που, ολοκληρώθηκαν, είναι σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα και αφορούν  είτε την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης , είτε  την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό προβληματικών δικτύων, υλοποιούν δύο στόχους:

Όλοι οι οικισμοί του Δήμου θα αποκτήσουν σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και επίσης θα υπάρξει ορθή διαχείριση του νερού.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται πολλά και σημαντικά έργα, την δημοσιότητα και τις εντυπώσεις όμως έκλεψε η υδροδότηση  του Ανωγείου και δικαιολογημένα θα έλεγα, γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν  κατά το παρελθόν από τις δημοτικές αρχές, για την αντιμετώπιση αυτής της άμεσης ανάγκης, για διάφορους λόγους αυτές δεν κατέληξαν σε αίσιο αποτέλεσμα.

Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν το Ανώι απέκτησε  δίκτυο ύδρευσης και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι κάτοικοι του νοιώθουν ικανοποίηση βλέποντας ένα όνειρο δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα. Γιατί αποτελούσε πραγματικά όνειρο γι’ αυτούς να δουν το νερό να τρέχει  από τις βρύσες των σπιτιών τους.

Ως Νομάρχης έζησα από κοντά το πάθος με το οποίο οι Ανωγιάτες πάλευαν για το δίκαιο αίτημά τους και  θυμάμαι τις προσπάθειες, τις δικές μου και  όλων των συνεργατών Νομαρχιακών Συμβούλων της περιοχής, να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος, κάνοντας αλλεπάλληλες γεωτρήσεις με στόχο να εντοπίσουμε νερό  στην περιοχή, σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ..

Και δε σας το κρύβω ότι χαρήκαμε όλοι, όταν  με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, μνημονεύτηκε και η μικρή δικιά μας συμβολή.

Πέρα όμως από την ολοκλήρωση της υδροδότησης του Ανωγείου, που  αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, εξ ίσου σημαντική είναι και η υδροδότηση του οικισμού της Βούλιστας, έργο που είναι σε εξέλιξη που αποτελούσε και αυτό ένα χρόνιο αίτημα των κτηνοτρόφων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Και τα δύο παραπάνω έργα προϋπολογισμού περίπου 600.000 €, τα θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικά και όπως προανέφερα αποτελούσαν διαχρονική υποχρέωση της πολιτείας προς τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικισμών, οι οποίοι στερούνταν μέχρι τώρα ενός βασικού κοινωνικού αγαθού.

Υπάρχουν όμως , όπως προανέφερα και άλλα έργα  που βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. €, και αφορούν την αντικατάσταση βελτίωση του δικτύου των Παπαδατών,  την ύδρευση της Πέτρας-Στρογγυλής, αλλά και  ένα καινοτόμο έργο που αφορά την προμήθεια συστημάτων για την ορθολογική διαχείριση του νερού, με παράλληλη  εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθούν  από το Δήμο Ζηρού, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και νέες προτάσεις στον τομέα της ύδρευσης, για εκσυγχρονισμό των δικτύων στις κοινότητες  Άγιος Γεώργιος, Ριζοβούνι, Άσσος και Πολυστάφυλο, προϋπολογισμού 7  περίπου  εκατ. €..

Με όλα όσα αναφέρθηκαν, μπορεί ο καθένας εύκολα να διαπιστώσει αυτό που τόνισα αρχικά, ότι ο Δήμος Ζηρού έχει θέσει σε προτεραιότητα την ορθή διαχείριση του μεγάλου ζητήματος της ύδρευσης, έχει συντάξει έγκαιρα τις απαραίτητες μελέτες και μέσα από ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο, επιχειρεί να αντιμετωπίσει όλα τα χρόνια προβλήματα.

Μακάρι το παράδειγμα του Δήμου Ζηρού, να το μιμηθούν και άλλοι μεγαλύτεροι Δήμοι, όπως ο Δήμος Πρέβεζας που ως γνωστόν αντιμετωπίζει εξ ίσου σοβαρά προβλήματα  υδροδότησης κυρίως στους οικισμούς της παραλιακής ζώνης.

Το έργο που θα έλυνε το πρόβλημα στην κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή του Δήμου, δυστυχώς επί μια ολόκληρη 10ετία  «σέρνεται» από το ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο άλλο και οι εργασίες δε λένε να ξεκινήσουν.

Μήπως οι αρμόδιοι του Δήμου Πρέβεζας θα πρέπει να ζητήσουν κάποια βοήθεια από το Δήμο Ζηρού, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί;;;;

Ας το σκεφτούν…


Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 19/10/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.