Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου (18/05/2020): “Ανεπαρκής η Δημοτική αρχή, στην αντιμετώπιση των αδέσποτων!!!”

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 18/05/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί, o Βασίλης Ιωάννου επιμελείται και παρουσιάζει, εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή.

Ζωντανές συνεντεύξεις, αναλύσεις, σχόλια και ρεπορτάζ, πάνω σε θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Κάθε Δευτέρα στις 10.00 πμ
Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6!


Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Φίλες και φίλοι

ΛΥΠΑΜΑΙ ειλικρινά που θα το πω , αλλά δεν αποτελεί πλέον είδηση για την Πρέβεζα, ο τραυματισμός κάποιου συμπολίτη μας, από αδέσποτο σκύλο.

Και τούτο, γιατί το φαινόμενο είναι καθημερινό !!!

Τα μόνα που ρωτάμε είναι, σε  ποιον έλαχε ο κλήρος , μετά τον Νίκο, την Ιουλία, τη Βίκυ ή σε ποιο μέρος της πόλης συνέβη το κακό,  γιατί ενώ  παλιότερα οι επιθέσεις περιοριζόταν στην περιοχή της Κυανή Ακτής , τώρα έχουν χαρακτηριστεί εμπόλεμες και απαγορευμένες ζώνες πολλά σημεία της πόλης ( η ντάπια, η περιοχή του my market, το μνημείο του ναύτη, κλπ)..

Τι κι αν γράφτηκαν τόσα άρθρα, τι κι αν φωνάξαμε από τα ραδιόφωνα, τι αν γίναμε θέμα στις τηλεοράσεις, τι κι αν έγιναν καταγγελίες και διαμαρτυρίες, τι κι αν θύματα των επιθέσεων κατέφυγαν σε μηνυτήριες αναφορές και αγωγές.

Μέχρι και σήμερα, κανένα ουσιαστικό  αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει, τέτοιο που, τουλάχιστον να περιορίζει το κακό.

Η πόλη μοιάζει να έχει παραδοθεί στο έλεος λίγων αδέσποτων σκύλων , για τα οποία κανένας αρμόδιος δε μερίμνησε να ληφθούν αποφάσεις και να αναθέσουν σε  εξειδικευμένο συνεργείο την περισυλλογή και διαχείριση αυτών  των ζώων, που επιδεικνύουν μια τέτοια επικίνδυνη  και επιθετική συμπεριφορά.

Και δεν θα μπω καν στη συζήτηση, γιατί και πως αυτά τα ζώα επιδεικνύουν  αυτή την επιθετικότητα. Δεν είμαι, και ούτε θέλω να παραστήσω τον ειδικό.

Πριν από ένα μήνα λοιπόν, όταν ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, φωτογραφιζόταν μπροστά από τις ταΐστρες των ζώων και δήλωναν, ότι με την πρωτοβουλία τους αυτή θα εξαλειφθούν τα φαινόμενα με τις επιθέσεις των ζώων, έγραψα, ότι αυτά τα μέτρα είναι αποσπασματικά και δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα..

Δυστυχώς δικαιώθηκα και στην Πρέβεζα, το τελευταίο διάστημα το κύριο πρόβλημα για τους δημότες, δεν είναι τα μέτρα προστασίας και υγιεινής για τον Κορονοϊό ,αλλά ποιο δρόμο πρέπει να διαλέξουν για να μη κινδυνέψουν από τις επιθέσεις των αδέσποτων, που αυξάνονται καθημερινά…

Το ότι ο  Δήμαρχος  δηλώνει, ότι «αυτή η δημοτική αρχή έχει πάνω απ’ όλα τους δημότες» ή καμαρώνει για  το επίτευγμα, ότι θα γίνει τάχα η Πρέβεζα « έξυπνη πόλη», νομίζει ότι λύνει τα προβλήματα της πόλης;

Καλή η «έξυπνη πόλη» κύριε Δήμαρχε, αλλά ας  την καταστήσουμε πρώτα καθαρή και ασφαλή..

Καλές οι πρωτοβουλίες και οι συσκέψεις για την τουριστική προβολή της Πρέβεζας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της..

Καλοδεχούμενες -όσο και αν προκαλούν σχόλια- οι προβλέψεις σας κ. Γεωργάκο ότι «Η Πρέβεζα θα αποτελέσει τον πιο αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό για επισκέπτες και επενδυτές την επόμενη 10ετία…»

Καλά όλα αυτά. Τίποτε δεν προσπαθούμε και δε θέλουμε να μηδενίσουμε.

Όμως κύριοι της Δημοτικής Αρχής , θα πρέπει να αντιληφθείτε, ότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τις εκλογές, και αν δεν αντιμετωπίσετε  θέματα καθημερινότητας του δημότη, κανένα όραμα και κανένα σχέδιό σας δεν θα επιτευχθεί. Πάντα θα δείχνετε ανεπαρκείς και ελλειμματικοί.

Κι αυτό, όσο κι αν προσπαθείτε,  δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με τα μεγάλα λόγια, ούτε με την «φτηνή» επικοινωνία.

Χρειάζονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και γενναίες αποφάσεις, το συντομότερο δυνατόν..

Γιατί, ότι και να δηλώνετε, όταν μόνο την περασμένη βδομάδα τρεις γνωστοί συμπολίτες μας (για τόσους έμαθα εγώ, μπορεί να ήταν και περισσότεροι) κατέφυγαν στο νοσοκομείο, άλλος με μικρά και άλλος με μεγαλύτερα τραύματα, αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει περίτρανα την μεγάλη σας ανεπάρκεια …

Αλήθεια τι άλλο πρέπει να γίνει, ώστε να παρθούν τα αυτονόητα μέτρα;

Πρέπει  μήπως να κινδυνέψουν μικρά παιδιά, για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι από το λήθαργο;

Μήπως επιβάλλεται να υπάρξουν και κάποιες  παραιτήσεις και αντικαταστάσεις;

Μήπως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να συντονιστούν, προκειμένου μέσω του Δ.Σ. να επιβάλλουν συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα;

Και , αφού ο Δήμος μέχρι τώρα αποδεικνύεται ανεπαρκής στην αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, μήπως εν τέλει η δικαιοσύνη, θα πρέπει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως, για την προστασία της  δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών;

Καταθέτω αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία, η  οποία και περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις…

Και μη ξεχνάμε ότι ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ!!!!!Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2931 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.