Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 17/02/2020 για τα δημοτικά έργα με προφορικές αναθέσεις

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 17/02/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί, o Βασίλης Ιωάννου επιμελείται και παρουσιάζει, εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή.

Ζωντανές συνεντεύξεις, αναλύσεις, σχόλια και ρεπορτάζ, πάνω σε θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Κάθε Δευτέρα στις 10.00 πμ
Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6!


Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Πριν από 5 περίπου μήνες, λίγο μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου , από τη νέα δημοτική αρχή, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: «Δήμος Πρέβεζας: Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις!»

Έγραφα λοιπόν τότε, για ένα σοβαρό κατά την άποψή μου θέμα χαρακτηριστικά:

Στις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής, έμπαινε οριστικό τέλος στις «παλαιοκομματικές λογικές» των κατατμήσεων, των απευθείας αναθέσεων και ιδιαίτερα  των έργων με προφορικές εντολές.

Τα «παρακμιακά» αυτά φαινόμενα, χωρίς να υφίστανται «έκτακτες ανάγκες»,  επιβάλλεται όχι μόνο να σταματήσουν, αλλά να ελεγχθούν εξονυχιστικά και να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών στα πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν τις εντολές, αλλά και στους υπαλλήλους που τα  παρέλαβαν.

Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος ο κ. Γεωργάκος, δεν έχει κανένα λόγο να μην υιοθετήσει αυτή την άποψη και να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία σε κάθε περίπτωση εκθέτουν το σύνολο της δημοτικής αρχής.

«Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει τρεις», και με βάση σχετικά δημοσιεύματα τοπικών μέσων, τους τελευταίους 3 μήνες, πολλές φορές απασχόλησε την οικονομική επιτροπή το θέμα των έργων και των υπηρεσιών, με προφορικές εντολές δίχως συμβάσεις και χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.

Αφορμή οι αγωγές που καταθέτουν επαγγελματίες διάφορων κλάδων, προκειμένου να διεκδικήσουν δικαστικά, όπως ισχυρίζονται, τα δεδουλευμένα..

  1. Ο ένας ζητάει 3-4.000 ευρώ από εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης αγροτικών δρόμων, επικαλούμενος εντολή του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας
  2. Ο άλλος διεκδικεί τα χρήματα για εργασίες και προμήθειες υλικών για ένα έργο στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο όπως ειπώθηκε αποδεδειγμένα εκτελέστηκαν, μετά από εντολή του αντιδημάρχου
  3. Άλλος επαγγελματίας διεκδικεί ποσό της τάξεως των 7.000 ευρώ, για υπηρεσία σε πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Πρέβεζας.
  4. Εμπειροτέχνες, απαιτούν να τους καταβληθεί τα ποσά των, 423,49 € (άνευ τιμολογίων),  για οικοδομικές εργασίες στα όρια της Δ.Ε. Ζαλόγγου και 70.000 ευρώ για εργασίες στη ΔΕ Πρέβεζας
  5. Διάβασα μάλιστα ότι παλιότερα κατέθεσε αγωγή ακόμα και κτηνίατρος, ο οποίος ζητά να του καταβληθεί το ποσό των 16.432,80 € (άνευ τιμολογίων) από το Δήμο Πρέβεζας, από υπηρεσίες εμβολιασμού, αποθεραπείας, στειρώσεων, ιατρικής φροντίδας και θεραπειών αδέσποτων ζώων..κλπ κλπ

ΟΛΟΙ οι παραπάνω και πολλοί άλλοι, έχουν ήδη όπως προανέφερα καταφύγει δικαστικά και διεκδικούν τα χρήματά τους. Και αν κρίνω από το παρελθόν, αν υπάρξει επιβεβαίωση ότι οι εργασίες έγιναν ή οι προμήθειες παραλήφθηκαν, τότε σχεδόν όλοι ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ..

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ:

  1. ΔΕΝ αναφερόμαστε σε έργα που αφορούσαν έκτακτες ανάγκες ή κατεπείγουσες εργασίες (π.χ. βλάβες στην ύδρευση, πλημμύρες καταπτώσεις και κλείσιμο δρόμων, αποχιονισμός κ.α.)
  2. Δεν φταίνε σε τίποτε οι επαγγελματίες, εργολάβοι και προμηθευτές, που ενώ έκαναν τα έργα ή παρέδωσαν τα υλικά που τους ζητήθηκαν, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις..

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ τώρα με κάθε ΝΟΜΙΝΟ ΜΕΣΟ, αυτά που δικαιούνται..

  1. Το φαινόμενο δεν ισχύει μόνο στην Πρέβεζα , αλλά και σε άλλους γειτονικούς δήμους, όπως πχ στο δήμο Πάργας..

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι, είτε είχαν κάποια υπεύθυνη θέση , είτε ήταν απλοί υπάλληλοι του Δήμου , για άγνωστους λόγους δεν έκαναν, όπως διαπιστώνεται εκ των υστέρων, σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά τους.

Το μπαλάκι λοιπόν τώρα έρχεται στη νέα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του δήμου(συμπολίτευση και αντιπολίτευση), αλλά και στη νέα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, η οποία και πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι αυτά που έλεγε.. τα εννοούσε..

Και εδώ δεν χωράνε μισόλογα κ. Δήμαρχε…

Αναμένουμε

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3058 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.