Το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου (09/06/2020): Τα παρεπόμενα της αποχώρησης του κ Μπέζα

Ακούστε το ραδιοφωνικό σχόλιο της εβδομάδας του Βασίλη Ιωάννου 09/06/2020:

Ακούστε το ηχητικό:

Κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί, o Βασίλης Ιωάννου επιμελείται και παρουσιάζει, εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή.

Ζωντανές συνεντεύξεις, αναλύσεις, σχόλια και ρεπορτάζ, πάνω σε θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Κάθε Δευτέρα στις 10.00 πμ
Ο Βασίλης Ιωάννου στον Prisma 91,6!


Διαβάστε το σχόλιο της εβδομάδας:

Την προηγούμενη βδομάδα, το blog με  το οποίο συνεργάζομαι, φιλοξένησε άρθρο μου, που αφορούσε την αποχώρηση του κ. Αντώνη Μπέζα από Γενικός Γραμματέας , θέση που 8 μήνες πριν του είχε εμπιστευτεί η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας..

Πρέπει να σας ομολογήσω,  ότι ένοιωσα  έκπληξη για το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο όπως με ενημέρωσαν, ήταν μακράν πρώτο σε αναγνωσιμότητα από όλα τα κείμενα που έχω δημοσιεύσει, από το Σεπτέμβριο που συνεργάζομαι με το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης…

Ξεπέρασε κατά πολύ τους 3200 αναγνώστες και αν υπολογιστούν  και όσοι το διάβασαν μέσα από τις 2 εφημερίδες (ΠΡΕΒΕΖΑ και  ΓΝΩΜΗ) που  αναδημοσιεύουν τα κείμενα μου, είναι βέβαιο ότι είναι πολύ περισσότεροι από 5000 οι αναγνώστες.

Το δεύτερο που θα ήθελα να σας εξομολογηθώ, είναι τα πολλά μηνύματα που έλαβα και τα σχόλια που γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αναφορικά με το θέμα και τα οποία στη συντριπτική  τους πλειοψηφία συμφωνούσαν με τις απόψεις που διατύπωσα.

Καταγράφηκαν όμως την ίδια περίοδο και απόψεις διαφορετικές, τις οποίες και σέβομαι, παρ’ ότι διαφωνώ, όπως επίσης και κάποια σχόλια τα οποία και δε μπορώ να αφήσω αναπάντητα..

1. Το συγκεκριμένο άρθρο μου δεν είχε καμιά προσωπική αιχμή προς τον κ. Μπέζα, με τον οποίο είχα συνεργαστεί κατά το παρελθόν και έκτοτε διατηρώ καλές σχέσεις .

Πολύ δε περισσότερο δεν έχει να κάνει με κομματικές αντιπαραθέσεις, γιατί την ίδια πολιτική κριτική θα ασκούσα και για οποιοδήποτε άλλον, είτε ανήκε στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ , στο ΚΙΝΑΛ …

Θα επαναλάβω, για όσους δεν θυμούνται,  ότι ήμουν από  αυτούς -τους λίγους  θυμάμαι- που από την πρώτη στιγμή πήρα δημόσια θέση, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα θετική την επιλογή του κ. Μπέζα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα .

Είχα γράψει τότε, στις 17 του περασμένου Νοέμβρη συγκεκριμένα , «ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός, έμπειρα πολιτικά στελέχη σαν τον Αντώνη Μπέζα να αναλαμβάνουν επιτελικές θέσεις στην Αυτοδιοίκηση. Μπορούν κατά τη γνώμη μου να βοηθήσουν σημαντικά το θεσμό, αρκεί να καθοριστούν πλήρως οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες τους, ώστε να αποφεύγονται κόντρες και παρεξηγήσεις. Η επιλογή λοιπόν του κ. Μπέζα, κατά τη γνώμη μου, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος…»

Είχα αναφέρει μάλιστα τότε και την περίπτωση του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας κ. Μιλτιάδη Κλάπα, ο οποίος έχει αναλάβει Γ.Γ. στο Δήμο Σαρωνικού, ενώ υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας..

2. Εννοείται ότι τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση  ότι αυτός που  αναλαμβάνει παρόμοια θέση ευθύνης, το επιθυμεί πραγματικά και  το κάνει με διάθεση προσφοράς και δεν υποκρύπτονται  σκοπιμότητες κάθε είδους και ανεξόφλητα γραμμάτια.

Στην προκειμένη περίπτωση και εκ του αποτελέσματος , φαίνεται ότι υπήρξε πολύ παρασκήνιο που δικαίωσαν απόλυτα όσους θεωρούσαν εξ αρχής ότι ο κ. Μπέζας κατέληξε στο Δήμο  Πρέβεζας, όχι από επιλογή αλλά ως έσχατη λύση ανάγκης, μιας και μέχρι τότε δεν του είχε προταθεί κάποια καλύτερη θέση στην κρατική μηχανή .

Όπως μάλιστα πληροφορήθηκα από εγκυρότατες πηγές- πιο έγκυρες δεν γίνεται- ο κ. Γεωργάκος  επέλεξε τον κ. Μπέζα για «δεξί του χέρι , γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι προσωρινός στη θέση που του εμπιστεύτηκε και ότι με την πρώτη «καλύτερη» ευκαιρία θα αποχωρούσε…

3. Δε συμφωνώ με την άποψη που διατυπώθηκε, ότι όποιος και να ήταν στη θέση του κ. Μπέζα , το ίδιο θα έκανε, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι « στην πολιτική δεν είναι όλοι ίδιοι», ούτε πολύ περισσότερο με την άποψη ότι ήταν «στενό το κουστούμι του Γενικού Γραμματέα», γιατί κανένας δεν τον υποχρέωσε να το φορέσει, για να μη θυμίσω ότι τα προηγούμενα 4 χρόνια φορούσε «ακόμη πιο στενό».

4. Σε ότι με αφορά προσωπικά , είναι γνωστό από θέση αρχής ότι δεν θα αναλάμβανα ποτέ θέση μετακλητού στο κεντρικό κράτος  στην Αυτοδιοίκηση. Γι αυτό άλλωστε και όταν ολοκλήρωσα τη θητεία μου ως Νομάρχης, παρότι μου  έγιναν διάφορες προτάσεις δεν τις  αποδέχτηκα, επιλέγοντας την επιστροφή μου στο σχολείο. Προς τι λοιπόν η σχετική αναφορά;

5. Τέλος επαναλαμβάνω την πρόταση μου, ότι αποτελεί πολιτική υποχρέωση του κ. Νίκου Γεωργάκου, να παρουσιάσει το «άψογο», όπως το χαρακτηρίζει, έργο που επιτέλεσε ο κ. Αντώνης Μπέζας στο 8μηνο λειτουργίας του ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου, σε ότι αφορά κυρίως στην αναβάθμιση και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, που αποτελούσε και τη βασική του αρμοδιότητα.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2849 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.