Το πλαίσιο δράσης συζητήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου

Το πλαίσιο δράσης με τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και επισκέψεων σε σχολεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ισότητας, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

 

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης  (αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) έθεσε τους άξονες δράσης της Π.ΕΠ.ΙΣ. για το αμέσως επόμενο διάστημα, με γνώμονα την ενημέρωση σε ζητήματα ισότητας.  Η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής κ. Π. Μητροκώστα τόνισε πως οι ενημερωτικές ημερίδες που προγραμματίζονται στις τέσσερις Π.Ε., δίνουν έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στον πρωτογενή τομέα. Έχουν δε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο των ημερίδων θα πραγματοποιηθούν επίσης, επισκέψεις μελών της Επιτροπής σε γυναικείους συνεταιρισμούς και αγροτικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.

 

Η κ. Μητροκώστα ενημέρωσε τα μέλη της Π.ΕΠ.ΙΣ. για τις επισκέψεις σε σχολεία των Ιωαννίνων, αρχικά και στη συνέχεια στο σύνολο της Ηπείρου, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ισότητας. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα διαμορφωθούν ομάδες εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών για την οργάνωση των ενημερωτικών επισκέψεων.

 

Τέλος, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των συναντήσεων των μελών Π.ΕΠ.ΙΣ. σε ειδική διοργάνωση της ΕΝ.Π.Ε. στην Αθήνα.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23898 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.