”Το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν παίρνει άλλες αναβολές”

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης

Την απόφαση για αναλυτική συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 5 Οκτωβρίου αποφάσισε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Η συζήτηση που θα διεξαχθεί στις 5 Οκτώβρη θα επικεντρωθεί στις ελλείψεις και στα προβλήματα του υπάρχοντος Νοσοκομείου αλλά και στην αναγκαιότητα και δυνατότητα ανέγερσης νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στην πόλη και το νομό της Πρέβεζας. Μια συζήτηση που έχει ανοίξει έντονα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσωπική επιλογή του Δημάρχου ήταν ο καθορισμός μιας ημερομηνίας εδώ και καιρό γι’ αυτή την συνεδρίαση μιας και είχαν υπήρξαν και διερευνητικές από πλευράς Δήμου και προς τους Βουλευτές του Νομού αλλά και προς την περιφέρεια για τον καθορισμό ημερομηνίας. Εν τέλει με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε η απόφαση για συζήτηση την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” είχε ζητήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, για να διεκδικηθεί η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, ενώ στην συνεδρίαση το ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης του υπάρχοντος Νοσοκομείου αλλά και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου τέθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα εκ μέρους της ”Δημοτικής Συνεργασίας” , παράταξης Μπαίλη, ο κ. Κοσμάς Κορωναίος έθεσε συγκεκριμένο ερώτημα προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας για τα σημερινά προβλήματα του Νοσοκομείου αλλά και για το γεγονός αν προτίθεται ο ίδιος να βγει μπροστά και να διεκδικήσει βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί και καλύτερη στελέχωση το Νοσοκομείου. Τοποθέτηση επί του θέματος πραγματοποίησε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης-Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αμάραντος.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” πρότεινε ψήφισμα για το νοσοκομείο, το οποίο ύστερα από προσθήκες της Αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας πέρασε ομόφωνα. Το συγκεκριμένο ψήφισμα θα λειτουργήσει ως βάση συζήτησης για την ειδική συνεδρίαση του οργάνου στις 5 του Οκτώβρη. Το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που κατεγράφησαν οι ανησυχίες του Οργάνου για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και επανετέθησαν για πολλοστή φορά τα αιτήματα για βελτίωση των εγκαταστάσεών του και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αυτό, αλλά και του πάνδημου αιτήματος για την ανέγερση, επιτέλους, νέου Νοσοκομείου.

Δυστυχώς όμως στο χρονικό διάστημα που παρήλθε και παρά την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του COVID-19, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πολύ λίγα έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίθετα συνεχίζεται η αποψίλωσή του από έμπειρο και πολύτιμο προσωπικό, μέσω συνταξιοδοτικών και όχι μόνο, αποχωρήσεων, και σε μεγάλο βαθμό τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία του.

Αποκορύφωμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής για το Νοσοκομείο μας αποτέλεσε η πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης Ιατρικού προσωπικού, όπου σε σύνολο 400 θέσεων ειδικευμένων Γιατρών που προκηρύχτηκαν για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ούτε (1) θέση δεν προβλέφθηκε για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, παρότι όπως όλοι γνωρίζουν είναι από τα Νοσοκομεία με τις μεγαλύτερες ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού στην περιοχή μας.

Τα αποτελέσματα αυτής της απαξίωσης για το Νοσοκομείο μας, ενόψει μάλιστα και του νέου κύματος της πανδημίας του COVID-19 που επέρχεται, το καθιστούν εξαιρετικά αδύναμο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όργανο εκλεγμένο από την τοπική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κωφεύει μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, αλλά πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση μπροστά σε αυτά τα προβλήματα και να ζητήσει την άμεση διόρθωση των αδικιών που έχουν διαπραχθεί κατά των κατοίκων της περιοχής μας.
Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε ξανά:
•Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού , παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
• Ικανοποίηση του υπερώριμου αιτήματος για ανέγερση νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, με άμεση πρωτοβουλία σε συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας.
Η υγεία είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι δωρεάν, προσβάσιμο και ποιοτικό για όλους χωρίς φυσικά να προσεγγίζεται με λογιστικούς, δημοσιονομικούς και όρους αγοράς”.

Η συζήτηση για την Δημόσια Υγεία αλλά και τις ανάγκες των πολιτών είναι πολύ σοβαρή κουβέντα, όπως και η στελέχωση του Νοσοκομείου και η δυνατότητα δημιουργίας νέου Νοσοκομείου στο νομό μας. Ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγο covid και πανδημίας. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε πάντως ότι σύσσωμα τα μέλη του Συμβουλίου συνηγόρησαν στο συμπέρασμα ότι τα θέματα του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που κατ’ επέκταση αντιμετοπίζει δεν παίρνουν άλλες αναβολές και χρειάζονται άμεσες λύσεις…

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3075 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.