Το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Άρτας Β. Βάσσιος για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη γαλακτοβιομηχανία στην Άρτα

Την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο κ. Βάσσιος.

Ο κ. Βάσσιος είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Γάλα και τα Αναψυκτικά σε Άρτα και Πρέβεζα.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για το τραγικό περιστατικό του εργατικού ατυχήματος που στέρησε την ζωή σε ένα νεαρό εργαζόμενο στο εργοστάσιο «Ήπειρος» στην περιοχή της Άρτας.

Ενός περιστατικού που συγκλόνισε όλη την περιοχή της Ηπείρου.

Ο κ. Βάσσιος μας αναφέρει λεπτομέρειες του τραγικού περιστατικού , τις δράσεις του εργατικού κέντρου που κορυφώθηκαν με την κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του εργοστασίου την Δευτέρα 8 Ιουνίου, αναδεικνύοντας παράλληλα ευθύνες της εταιρείας αλλά και ελλείψεις στο κομμάτι του ελέγχου και της μέριμνας από πλευράς και της επιθεώρησης εργασίας συνολικά.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την εταιρεία πως «το θράσος τους δεν έχει όρια, που αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού για τον θάνατό του, δεν μπορούσαν να πούνε ούτε ποια ώρα σκοτώθηκε, ούτε αν δούλευε κάποιος άλλος δίπλα του. Αυτή η υποτιθέμενη άγνοια που δηλώνουν, η προσχηματική απαγόρευση έστω και ενός συγγενή να επισκεφτεί το συγκεκριμένο σημείο αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα». Επίσης, το ΕΚ απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του εργαζόμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας και κάθε άλλη αρμόδια αρχή.

Ο κ. Βάσσιος τόνισε:

” Η κοινωνία της Άρτας είναι συγκλονισμένη, οι αιτίες του θανάτου γεννούν ερωτήματα…”

” Η οικογένεια του θύματος ειδοποιήθηκε χαράματα Σαββάτου στις 5 το πρωί.., δεν ειδοποιήθηκε από την ίδια την επιχείρηση, ενώ είχε εντοπιστεί από τις 10 και 30…”

” Κάναμε μια έκτακτη σύσκεψη αμέσως την Κυριακή στο εργατικό κέντρο… ενώ την Δευτέρα στην κινητοποίηση στην πύλη του εργοστασίου οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν άφησαν την οικογένεια του θύματος να πάρει ούτε τα ρούχα του αδικοχαμένου συναδέλφου…”

” Η αστυνομία κάνει την έκθεση της και η επιθεώρηση εργασίας πήγε την Δευτέρα το μεσημέρι στο χώρο δουλειάς…” ”Εμείς ζητάμε να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του τραγικού θανάτου του συναδέλφου μας και καλούμε παράλληλα μέσα από τους αγώνες του επόμενου διαστήματος οι εργαζόμενοι και οι συνάδελφοι να μην ξεχάσουν την θυσία του…”

” Δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό…, πρέπει να δούμε όλα τα ερωτήματα…”

” Ήταν ένα νέο παιδί 29 χρονών που πάλευε για το μεροκάματο…, βλέπουμε συχνά συναδέλφους μας πανελλαδικά να μην γυρνάνε σπίτια τους δυστυχώς…”

” Θέλουμε τους εργαζόμενους να έρχονται στο εργατικό κέντρο ή να πηγαίνουν στην επιθεώρηση εργασίας και να καταγγέλλουν αυθαιρεσίες που βιώνουν σ΄εργασιακούς χώρους από την εργοδοσία….” ” Θέλουμε τους εργαζόμενους να γράφονται στα σωματεία..”

Η κηδεία του 29χρόνου Χρήστου Ζορμπά έγινε την Δευτέρα 8 Ιουνίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Άνω Αθαμάνιο Άρτας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.