To Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εκπέμπει SOS. -Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι εργαζόμενοι (video)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης.

Οι τρομερές ελλείψεις στην στελέχωση κρίσιμων και ζωτικών κλινικών για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, κυρίως όσο αφορά το ιατρικό προσωπικό αλλά δευτερευόντως και το παραϊατρικό , ανεδείχθησαν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 1 μ.μ εκπρόσωποι εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας.

Μάλιστα οι συγκεκριμένες ελλείψεις δημιουργούν μια επισφάλεια ακόμα και για την εφημέρευσή του Νοσοκομείου. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά μιας και βρισκόμαστε στο μέσω της καλοκαιρινής περιόδου με την τουριστική κίνηση να ανεβαίνει και με τους επισκέπτες στο Νοσοκομείο να αυξάνονται, αλλά και με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Κορονοϊού όπως τόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων κα. Τζίμα να είναι προ των πυλών…

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός της ” απραξίας ” και μη θωράκισης των κενών από πλευράς Διοίκησης μιας και όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος .. “Η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ενημερωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο για το πρόβλημα που θα προκύψει στο Ακτινολογικό..”.

Σημειωτέον ο κ. Αλέξανδρος Γιανακκάκης, τεχνολόγος του ακτινονολογικού ανέφερε στην συνέχεια της τοποθέτησης της Προέδρου πως το εργαστήριο έχει μεγάλη υποστελέχωση αφού έχουν απομείνει μόνο 5 τεχνολόγοι, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βάρδιες, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι έμειναν δύο βάρδιες του ακτινολογικού κενές εν μέσω Ιουλίου… Ερωτηματικά όμως προκύπτουν και για την Παθολογική Κλινική καθώς και εκεί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις με την κλινική αλλά και τους εργαζόμενους να φτάνουν σιγά-σιγά στα όρια τους…

Στην συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκαν ο κ. Κύρλας , ο οποίος εστίασε και στην εγκατάλειψη που παρατηρείται στο κτήριο. Ο κ. Κύρλας ο οποίος είναι γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και καρδιολόγος στο Νοσοκομείο έκανε επίσης σαφή αναφορά στην πολιτική προέκταση αυτών των υποβαθμίσεων που δέχεται το νοσοκομείο και κάλεσε την τοπική κοινωνία της πόλης και του νομού της Πρέβεζας να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και στα δίκαια αιτήματα τους. Ανέλυσε τέλος αρκετά διεξοδικά και την λογική ”κόστους- οφέλους” που έχει ενταχθεί συνολικά η Υγεία.

Αυτό όμως που ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι η δύσκολη κατάσταση που αντιμετοπίζει και το Αναισθησιολογικό , με τον διευθυντή του τμήματος κ. Β. Παππά να κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην στελέχωση καθώς το Νοσοκομείο έχει μείνει με δυο μόνο αναισθησιολόγους….

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα κλιμακώσουν τις δράσεις τους το επόμενο διάστημα δείχνουν τον προβληματισμό τους και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα αφήσουν το νοσοκομείο να καταρρεύσει. Πάντως σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα διαχρονικά ζητήματα του ”Νοσοκομείου” αναφέρουν σκωπτικά ότι ποτέ δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση.

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.