Την παράδοση που συνοδεύει την ιδιαίτερη αυτή για τη θρησκεία μας μέρα τίμησε ο Δήμος της Πρέβεζας μοιράζοντας και φέτος δωρεάν πολυσπόρια στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Το γευστικό και υγιεινό έδεσμα το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Πρέβεζα μαγειρεύτηκε στην κουζίνα της ταβέρνας “Ψάθα” από τους σπουδαστές των τμημάτων Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας και Τεχνικός Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μονάδων Φιλοξενίας του Δημόσιου ΙΕΚ, ενώ διανεμήθηκαν με την συνδρομή και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” περίπου 1800 μερίδες.
Οι πάγκοι στήθηκαν σε τρία σημεία μπροστά από τη Λαϊκή Αγορά , στην πλατεία Καρυωτάκη και στο ύψος του παλιού ΚΤΕΛ, ενώ ο κόσμος τίμησε με το παραπάνω τα ζεστά πολυσπόρια που έτσι κι αλλιώς είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοση της Πρέβεζας. Από πλευράς του Δήμου το συντονισμό της όμορφης αυτής πρωτοβουλίας είχε η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, η οποία αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο, ενώ πολυσπόρια μοιράστηκαν τόσο στο ΚΗΦΗ όσο και το Δημαρχείο.
Στην Πρέβεζα τα πολυσπόρια αποτελούν ένα πολύ αγαπημένο έδεσμα που παρασκευάζεται τόσο στα Εισόδια της Θεοτόκου όσο και στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην περιοχή μας είναι σιτάρι, καλαμπόκι, σταφίδες , αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, καρύδια και μπαχαρικά σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου η συνταγή “εμπλουτίζεται” και με όσπρια.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας