Θεόδωρος Καράογλου στον Prisma 91,6:Ζητάμε εκλογές γιατί έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση μετά την Μεταπολίτευση

Της πολιτικές  εξελίξεις  σχολίασε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο  του Prisma  91,6 ο βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, υπογράμμισε ότι πολλές φορές οι άνθρωποι συνδέουν τις μεταρρυθμίσεις με κάτι το κακό, που χαλάει το status quo της ζωής τους, θεωρώντας ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

Μια σύγχρονη κοινωνία, μια κοινωνία που θέλει να ευημερεί πρέπει να παρακολουθεί τους ρυθμούς και τις αλλαγές που γίνονται σταδιακά στην κοινωνία, στα μέσα παραγωγής, στην τεχνολογία και να ανταποκρίνεται όταν  πρέπει στις νέες συνθήκες.

Όπως ανέφερε θεωρεί ότι κακώς οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με κάτι το κακό, εκτίμησε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν από τις ίδιες τις ελληνικές κυβερνήσεις πολύ πριν προκύψουν τα μνημόνια και αυτό είναι το ζητούμενο.

Όσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, ανέφερε ότι έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ο προηγούμενος  νόμος είχε τελειώσει 31 Δεκεμβρίου 2014 και μια κυβέρνηση η οποία ευαγγελιζόταν ότι είναι έτοιμη και την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι στον παράδεισο, φέρνει τον νέο μετά από ενάμιση χρόνο.

Στον νέο αναπτυξιακό νόμο περιορίζονται πάρα πολύ τα κονδύλια τα οποία υπάρχουν, κάνοντας λόγο σε βάθος μίας τριετίας για 470.000.000  το οποίο είναι ένα πάρα πολύ μικρό νούμερο, ανέφεε.

Ένας νόμος αναπτυξιακός οποίος θα έπρεπε να είναι απλός και κατανοητός κάθε άλλο παρά αυτό είναι καθώς αυξάνεται η γραφειοκρατία.

Για να ενεργοποιηθεί ο συγκεκριμένος  νόμος απαιτείται η έκδοση περίπου 30 υπουργικών αποφάσεων οι  περισσότερες από τις οποίες είναι κοινές υπουργικές αποφάσεις μεταξύ διαφόρων υπουργών,  λέγοντας ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να τρέξει αυτός ο νόμος.

Όσον αφορά το τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη με την έλευση της νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση ο κύριος Καράογλου ανέφερε ότι το κόμμα τους είναι ένα κόμμα σοβαρό – υπεύθυνο που ποτέ υπό άλλες συνθήκες δεν θα ζητούσε μετά από έξι μήνες που είχαμε τις προηγούμενες εκλογές, νέες σε έξι μήνες.

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε πως είναι η κατάσταση σήμερα. Σαφέστατα αν γίνουν πρόωρες εκλογές υπάρχει ένα κόστος, το οποίο εκτιμάται στα 100 με 150 εκατομμύρια ευρώ, όμως από την άλλη ζυγίζουμε και το ποιο είναι το κόστος παραμονής της συγκεχυμένης κυβέρνησης στην εξουσία.

Δυστυχώς για τον τόπο και για τους Έλληνες πατριώτες έχουμε αυτή τη στιγμή την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα οξυμένα  προβλήματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά δυστυχώς τον επιβαρύνει με πολλά περισσότερα προβλήματα και με ακόμα περισσότερους άμεσους και έμμεσους φόρους, γι’ αυτό ζητάμε πρόωρες εκλογές.

Βεβαίως το πάνω χέρι προφανώς το έχει κυβερνήσει αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα τονίζουμε διαρκώς ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές είμαστε έτοιμοι δουλεύοντας εντατικά σε διάφορες ομάδες εργασίας το πρόγραμμα της νέας Δημοκρατίας το οποίο πιθανότατα να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.