Θανάσης Παπαμιχαήλ στον Prisma 91,6: “Με τον Κλεισθένη ο εκάστοτε δήμαρχος θα είναι δέσμιος τοπικών-οικονομικών φατριών”


Ο επικοινωνιολόγος, αρθρογράφος του site airetos.gr Θανάσης Παπαμιχαήλ, σχολίασε το νομοσχέδιο “Κλεισθένης”, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το εν λόγω νομοσχέδιο, όλα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, με πολλούς από τους αυτοδιοικητικούς, λόγω του ενδεχομένου ακυβερνησίας στους δήμους, να επιλέγουν την εμπλοκή του σε κεντρική πολιτική σκηνή.

Όπως ανέφερε ο κύριος Παπαμιχαήλ η απλή αναλογική είναι ένα από τα πιο Δίκαια συστήματα καθώς είναι αντιπροσωπευτική της λαϊκής έκφρασης, ωστόσο αυτό λειτουργεί εκεί που υπάρχει η πολιτική κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας κάτι που λείπει ακόμα από τη χώρα μας.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα παιδεία στους πολιτικούς να συνεργάζονται και να συναινούν σε διάφορα ζητήματα.

Όπως διευκρίνισε στόχος της κυβέρνησης με τον Κλεισθένη είναι την επόμενη μέρα να έχει πρόσβασης στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να επιδιώκει μία δύναμη μέσα από τα δημοτικά συμβούλια την οποία τώρα δεν έχει, διότι σήμερα ένας δήμαρχος την επόμενη μέρα της εκλογής του έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ωστόσο με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής ο τοπικός Άρχοντας δεν θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει κάποια προγράμματα που έχει σήμερα τη δυνατότητα να υλοποιήσει, οι διάφορες τοπικές-οικονομικές φατρίες που υπάρχουν κάτω δημιουργούν συνεχώς προβλήματα για την επίτευξη κάποιων πονηρών σκοπών, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο πολίτης.

Μάλιστα ο κ Παπαδημητρίου σημείωσε ότι μετά τον Κλεισθένη 1 θα ακολουθήσει ο Κλεισθένης 2 και εκεί λέγεται ότι θα υπάρχει και η θέση του εκτελεστικού γραμματέα του δήμου, ο οποίος θα είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, έτσι ώστε αν δεν συμφωνούν στο δημοτικό συμβούλιο εκτελεστικός γραμματέας να αποφασίζει τι θα γίνει.

“Πολύ φοβάμαι ότι ο δήμαρχος θα είναι για παρελάσεις και να βγάζει λόγους σε πανηγύρια.”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.