Θανάσης Ανωγιάτης στον Prisma 91,6: Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος…

Την Τετάρτη 27/11 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Θανάσης Ανωγιάτης.

Ο Θανάσης Ανωγιάτης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργάζεται εδώ και χρόνια ως διοικητικός υπάλληλος στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Ο Θανάσης Ανωγιάτης επίσης είναι μέλος του ΤΕΕ και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη ” Στροφή στο Μέλλον”.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑ εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του σχετικά με την πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, όπως επίσης για τα κρίσιμο θέμα των απορριμάτων και της διαχείρισης τους.
Επιπρόσθετα ακούσαμε την άποψη του για το επίπεδο της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την κριτική του για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης.

” Για την ΔΕΥΑ τα είχαμε πει και προεκλογικά δεν άλλαξε κάτι.., αυτό που άλλαξε μόνα αν θέλετε το τελευταίο διάστημα μετά και την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο ορισμός και η εκλογή του νέου Δ.Σ”.

” Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ είναι γνωστά, το ζήτημα της χωρικής επέκτασης είναι ένα από αυτά..”.

” Η κατασκευή επίσης του βιολογικού καθαρισμού στον Λούρο αλλά και της μονάδας επεξεργασίας που γίνεται στην Καστροσυκιά και αυτά είναι γνωστά , μεγάλες διαδικασίες απαιτούνται στην υλοποίηση τους και είναι προκλήσεις που θα της βρει η επιχείρηση και ο Δήμος μπροστά τους”.

”Η ΔΕΥΑ με την σημερινή της μορφή είναι σχεδόν αδύνατον αντεπεξέλθει σε αυτές τις νέες προκλήσεις.”

”Η διαχείριση των αποβλήτων είναι ζωτικό θέμα και πρέπει να έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβανόμαστε εμείς και η παράταξη μας”

” Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος…”

” Ενδεχομένως να χρειαστεί και ενίσχυση στο προσωπικό της επιχείρησης… έχουμε βέβαια και εικόνα από όμορους Δήμους και ΔΕΥΑ άλλων περιοχών, οι οποίες φυσικά έχουν κάνει σημαντικά βήματα μπροστά.”

” Οι αλλαγές Θεοδωρικάκου προκαλούν εντάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εξήγηση είναι η συγκρότηση των επιτροπών… δεν είναι θέμα πολιτισμικό επομένως.”

Ο κ. Ανωγιάτης αφού τοποθετήθηκε για το επίπεδο συζήτησης εντός Δημοτικού Συμβουλίου έκανε σαφή αναφορά στην Απλή Αναλογική.

” H παράταξη μας ανέκαθεν ήταν υπέρ της απλής αναλογικής”.

Τέλος συζητήσαμε αναλυτικά με τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης ” Στροφής στο Μέλλον” για το κρίσιμο θέμα των Απορριμάτων.

” Είναι τεράστιο ζήτημα οικονομικό και περιβαλλοντικό το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων ”
” Συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο γύρω από τα σκουπίδια”.
” Μην ξεχνάτε ότι το εργοστάσιο στα Ιωάννινα έγινε με ΣΔΙΤ και η διαχείριση του γίνεται από μια εταιρία που μοναδικός μέτοχος είναι η ΤΕΡΝΑ”.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2848 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.