Τελείωσε η περιπέτεια για τις ιδιοκτησίες στα παρατάφρια! Απέσυρε τη διεκδίκηση η ιδιοκτήτης ακινήτου προκειμένου να μην πάει στην ολομέλεια του ΣΤΕ. H δικηγόρος Χρ. Κριτσιμά στον Prisma

Ευχάριστη εξέλιξη υπάρχει σχετικά με το θέμα των ιδιοκτησιών στην περιοχή των παρατάφριων Πρέβεζας καθώς η ιδιώτης που διεκδικούσε μέρος κατοικία και  παρόλο που τα τελευταία χρόνια έκανε έναν δικαστικό αγώνα για να κατοχυρώσει  το μέρος της κατοικίας που όπως η ίδια υποστηρίζει της ανήκει , θεώρησε ότι είναι πιο σημαντικό να μην μπουν σε κίνδυνο οι 220 ιδιοκτησίες της περιοχής και έλαβε την γενναία απόφαση να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση.

Για το πολύ σοβαρό θέμα που είχε προκύψει σχετικά με τις ιδιοκτησίες και τους όρους πολεοδόμησης στην περιοχή των παρατάφριων Πρέβεζας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποφάσισε ότι οι όροι  πολεοδόμησης στην συγκεκριμένη περιοχή είναι αντισυνταγματικοί παραπέμποντας  το ζήτημα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 η δικηγόρος κα Χριστίνα Κριτσιμά, καθώς η ίδια εκπροσώπησε την  αντίδικο στην ιδιωτική  διαφορά σχετικά με την ιδιοκτησία της  κατοικίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης οδήγησε το συμβούλιο της επικρατείας αυτεπάγγελτα να παραπέμψει το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου που παραχωρεί τις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες στην ολομέλεια. Σημειώνουμε ότι στην ολομέλεια παραπέμπονται υποθέσεις μείζονος σημασίας.

Όπως τόνισε οη κα Κριτσιμά μετά την παραίτηση διεκδίκησης το θέμα δεν θα συζητηθεί στην ολομέλεια καθώς πλέον δεν υπάρχει έννομο συμφέρον και έτσι η περιπέτεια των ιδιοκτητών της περιοχής ολοκληρώνεται με αίσια έκβαση καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πλέον για τους τίτλους ιδιοκτησίας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.