Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 22/01

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εχθροί της Ορθοδοξίας” Η εφημερίδα γράφει “«η ελπίδα έρχεται» διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον για τα θρησκευτικά και τα μειονοτικά ζητήματα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα”.

ΕΘΝΟΣ: “Οι όροι Ντράγκι για τον ELA και τα ομόλογα” Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τη χρηματοδότηση των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών από τον ELA, αλλά για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, ενέκρινε αργά χθες το βράδυ η ΕΚΤ, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Τράπεζας. Την ίδια ώρα σαφείς όρους και κριτήρια για την αγορά κρατικών ομολόγων περιλαμβάνει το πρόγραμμα Ντράγκι για την ενίσχυση της ρευστότητας, που θα ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Η προσευχή του Αγιου Παΐσιου για την Ελλάδα και το θαύμα στον τάφο του!” Η εφημερίδα γράφει “κάλεσμα συμπροσευxής των Ορθοδόξων Ελλήνων την ημέρα των εκλογών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Λεφτά υπάρχουν» με νέους φόρους σε εταιρίες, περιουσίες” Η εφημερίδα τονίζει “«ξεκινάμε με τη μεγάλη αύξηση φορολογικών βαρών σε κέρδη επιχειρήσεων, μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες, για να εθνικοποιήσουμε τις ΔΕΚΟ που εκποιήθηκαν»”.

ΕΣΤΙΑ: “Ποιός ξεχνάει το Νταβός” Η εφημερίδα τονίζει ότι “χθες άνοιξε τις πύλες του το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Το συνέδριο αυτό έχει συνδεθεί με τραγικές στιγμές στην πρόσφατη οικονομική ιστορία της Ελλάδος”.

Η ΑΥΓΗ: “Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία” Η εφημερίδα γράφει “κάλεσμα Τσίπρα προς όλους τους πολίτες από την Πάτρα να δώσουν αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει χωρίς εμπόδια το πρόγραμμά του, να διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές, να βάλει τέλος στα Μνημόνια και να κάνει την τομή με το παρελθόν, να συγκρουστεί με την Ελλάδα του 2009 και τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ο φόβος τελείωσε, προχωράμε” Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αυτή την Κυριακή κλείνει ένας ιστορικός κύκλος». Δηλώνει βέβαιος για τη νίκη και υπογραμμίζει ότι «οι εκλογές αυτές είναι ένα ιστορικό σταυροδρόμι»”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η δύσκολη εξίσωση της ρευστότητας” Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η Ελλάδα θα χρειαστεί έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων τουλάχιστον 1,5 – 2 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της έως το τέλος Μαρτίου. Το ποσό αυτό ενδέχεται να αυξηθεί εάν η πορεία των εσόδων συνεχίσει να εμφανίζει σημαντικές αποκλείσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “«Απογείωση» ΣΥΡΙΖΑ” Σύμφωνα με την εφημερίδα “με μεγάλη διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην Α’ και την Β’ Αθήνας, αλλά και στην Α’ και την Β’ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α’ Αθήνας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Στο Σύνταγμα χτυπάει η καρδιά του λαού. Ολοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ” Η εφημερίδα αναφέρει ότι “κανένας να μη λείψει από το προσκλητήριο του ΚΚΕ. Δηλώνουμε όλοι «παρών»! Οσοι τα τελευταία χρόνια δώσαμε τη μάχη για να μη δεχτεί άλλες απώλειες ο λαός, για να αναχαιτιστεί η επίθεση από την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ολα για όλα” Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με εκβιαστικά διλήμματα και αμετακίνητοι στη γραμμή της σκληρής πόλωσης, οι μονομάχοι τα παίζουν όλα για όλα, τρία 24ωρα πριν από τις κάλπες. Την ίδια ώρα, δεκαπενθήμερη παράταση ρευστότητας παρέχει η ΕΚΤ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, προετοιμάζοντας για μια ανηφορική διαδρομή την επόμενη ελληνική κυβέρνηση”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δημοσκοπική απογείωση και πτήση προς μεγάλη εκλογική νίκη για ΣΥΡΙΖΑ” Η εφημερίδα γράφει “η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς δείχνουν σημάδια σοβαρής αποσυσπείρωσης τις τελευταίες λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την αυτοδυναμία να έρχεται όλο και πιο κοντά και η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται”.

Kontranews: “Συντριβή Σαμαρά στις 4 μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Πάει για μεγάλο θρίαμβο ο Αλέξης” Σύμφωνα με την εφημερίδα “συντριβή του Αντώνη Σαμαρά και εκλογικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα, δείχνουν τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε η OPINION στις τέσσερις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “«Σωσίβιο» 600 δισ.”
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Ο Μ. Ντράγκι ενεργοποιεί το «μπαζούκας» για να τονώσει την οικονομία στην Ευρωζώνη. Το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφασίζει σήμερα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο μπορεί να διαρκέσει και το 2016”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ηρθε η ώρα του Ντράγκι”
Η εφημερίδα τονίζει ότι “με το βλέμμα στραμμένο στον Μάριο Ντράγκι βρίσκεται το εγχώριο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, καθώς οι αποφάσεις για την ποσοτική χαλάρωση στο μέρος που αφορούν την Ελλάδα θα δώσουν ένα στίγμα πολιτικό, αφού η αγορά κρατικών ομολόγων αναμένεται να συνδεθεί με την ύπαρξη προγράμματος, ενώ κρίσιμο θα είναι το όφελος για την οικονομία από τη συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο QE”.

www.dikaiologitika.gr

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.