Τα Ιαματικά Λουτρά Χανοπούλου Άρτας παρουσιάστηκαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων

Στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Ελλάδας που έγινε στη Μήλο συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων. Στο διήμερο συνέδριο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ζέρβας, ενώ θέμα της εκδήλωσης ήταν η «Πρόληψη στην Υγεία με πρωταγωνιστές τους Δήμους».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων παρουσίασε τα Ιαματικά Λουτρά στο Χανόπουλο Άρτας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των πηγών και η προώθηση των ευεργετικών τους ικανοτήτων σε πολίτες και εκτός Ηπείρου, συμβάλλοντας έτσι, αφενός στην θεραπεία όλων και περισσότερων ανθρώπων, αλλά και στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και στην ώθηση της τοπικής οικονομίας.

EKDHLWSH MHLOS

Να σημειωθεί, ότι η πηγή Χανόπουλου Άρτας εντάσσεται μέσα στις 20 πρώτες αναγνωρισμένες πηγές της Ελλάδας, βάσει της ανάλυσης του νερού και των ενδείξεων των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Η κατηγορία των μεταλλικών πηγών ως προς την σύνθεσή της είναι μοναδική στην Ελλάδα και όμοιές της βρίσκονται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Γερμανία και Γαλλία.

«Θεωρούμε, ότι η σωστή ανάδειξη της αξίας των Ιαματικών Πηγών στην Άρτα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την δημιουργία μιας υγιούς και ανθεκτικής κοινότητας, που με τη σειρά της συμβάλλει στην πρόληψη και στην καλύτερη αντιμετώπιση ασθενειών και παθήσεων που ταλαιπωρούν, δυστυχώς, χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης και συμπλήρωσε: «Στην Άρτα διαθέτουμε και μια σειρά άλλων υποδομών, οι οποίες μαζί με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας, το επόμενο διάστημα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση της πρόληψης της Υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Άμεσα υλοποιήσιμος στόχος μας είναι η δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου, ενώ μετά από τη θετική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας».

Τέλος, ο Δήμαρχος πρότεινε ένα από τα επόμενα συνέδρια του Δικτύου να φιλοξενηθεί στην Άρτα, ώστε να γνωρίσουν τα μέλη του Δικτύου από κοντά την περιοχή και τις ομορφιές της.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.