Σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Τετάρτη 20/02/2019 οι επικεφαλείς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμο Πρέβεζας, Πρέτζας Γιώργος και Σταύρος Αμάραντος πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου με θέμα >

Στην συνάντηση αυτή αναδείχτηκε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πως τόσο ο θεσμός της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, ως αστικοί θεσμοί, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι σαν κρίκοι της ίδιας αλυσίδας με το αστικό κράτος και όλοι μαζί με κατανεμημένους ρόλους υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας.

Επισημάνθηκε πως η περιφέρεια Ηπείρου παίζει ενεργό ρόλο, και έχει λόγο σε θέματα που άπτονται την λειτουργία σημαντικών δομών Υγείας της περιοχής. Συγκεκριμένα, το 4ο κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι ένα τεράστιο έργο που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από χρήματα ΕΣΠΑ που χειρίζονταν η περιφέρεια. Αυτό από μόνο του της δίνει το δικαίωμα να έχει λόγο στο πως θα λειτουργεί.

Αυτό το οποίο διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν πως και η περιφέρεια όσο και οι δήμοι, ενθαρρύνουν πολιτικές τέτοιες ώστε οι δομές υγείας να υπάρχουν και να λειτουργούν μόνο στο βαθμό που βοηθούν στην αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης και μέχρι το σημείο που η ασθένεια αποτελεί χασούρα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή η λογική είναι πολύ μακριά από την λογική της κάλυψης των πραγματικών λαϊκών αναγκών και ακόμα μακρύτερα από τις δυνατότητες που δίνει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία. Αυτός άλλωστε είναι και ο σχεδιασμός της ΕΕ για την υγεία με βάση το τρίτο Πρόγραμμα για την Υγεία 2014-2020.

Τέλος περιγράφηκε εκτενώς το σχέδιο των δυνάμεων της λαϊκής συσπείρωσης για μια λαϊκή αντιπολίτευση που θα κινητοποιεί συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και που θα βάζουν μπροστά, χωρίς εκπτώσεις τις λαϊκές ανάγκες και μόνο.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 1594 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.