Σύσκεψη για το ξενοδοχείο Covid-19- Όλο το ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

Πραγματοποίηθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας.

Η συνάντηση η οποία έγινε με αφορμή την συζήτηση που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία για το ξενοδοχείο ”καραντίνα” το οποίο έχει επιλεχτεί να φιλοξενήσει πιθανά κρούσματα covid-19 στο ιστορικό κέντρο της πόλης, είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση για κοινό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όλων των παρατάξεων εκτος της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα καταθέσει δικό της ψήφισμα ενάντια σ’ αυτήν την προοπτική.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε αναλυτικά στην επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αλλά και στις αντιδράσεις επαγγελματιών, κατοίκων της περιοχής αλλά και συλλόγων. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Δημάρχου ότι οι σύλλογοι των ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων γνώριζαν την προοπτική μιας τέτοιας απόφασης και για δικούς τους λόγους δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τον Δήμο.Η απόφαση που είναι ακόμα ”ανοιχτή” όπως τονίστηκε πρέπει να αλλάξει και να ληφθούν και άλλες παράμετροι υπόψιν. Κοινός τόπος των περισσοτέρων αιρετών που βρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου και τοποθετήθηκαν είναι να μην στοχοποιηθόυν ενδεχόμενοι ασθενείς από την μια, αλλά και από την άλλη να γίνει αλλαγή της επιλογής του ξενοδοχείου αναφοράς ώστε να υπάρξει μια επιστροφή στην ηρεμία και την κανονικότητα της περιοχής.

Να θυμίσουμε εδώ ότι έχουν μέχρι στιγμής βγει τρεις ανακοινώσεις- ανοιχτές επιστολές διαμαρτυρίας από συλλόγους για την συγκεκριμένη επιλογή. Πιο συγκεκριμένα την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν ο Σύλλογος Εστιατορίων , καφεπολών και συναφών επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Πρέβεζα και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης κ. Αμάραντος τόνισε “Είναι πρωτοφανές σε τόσο σοβαρά θέματα να παραγκωνίζονται οι τοπικές αρχές, τόσο ο δήμος όσο και η Περιφέρεια και να ερχόμαστε εκ των υστέρων να εκφράσουμε τη γνώμη μας…”

Ενώ ο κ. Ροπόκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες τουριστικές μονάδες εκτός αστικού ιστού και πόλης που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πιθανά κρούσματα τουριστών από covid-19. ” …Έγινε βιαστική επιλογή..”.

Το θέμα των δια περιφοράς Δημοτικών Συμβουλίων έθεσε επί ευκαιρία στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Κίνησης και Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας κ. Γεωργούλης στηλιτεύοντας μια κατάσταση που επικρατεί με μόνιμα χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα, ενώ για το επίμαχο ζήτημα συμφώνησε στην δημιουργία του ψηφίσματος .

Αιχμηρός στην κριτική του ήταν ο κ. Νίτσας για άλλη μια φορά για το θέμα. (όπως και στην ενημερωτική εκπομπή του Prisma ”Στο ίδιο έργο θεατές” όπου φιλοξενήθηκε την Τρίτη 30/6) Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νίτσας τόνισε “Ή δημοτική αρχή ήξερε ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει για τη συγκεκριμένη διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη. Τους ασθενείς covid σίγουρα θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και οφείλουμε να αφουγκραστούμε και την τοπική κοινωνία. Έπρεπε να υπήρχε ένας συντονισμός, όπως υπήρχε και σε άλλα μέρη όπου δημιουργήθηκε συντονιστικό όργανο για το που και πως θα γίνει. Μιας και η δημοτική αρχή ήξερε ότι θα γίνει αυτό, θα έπρεπε να είχε γίνει αυτή η συζήτηση πιο πριν και να είχαμε θέσει τις δικές μας κόκκινες γραμμές στέλνοντας τις θέσεις μας στο αρμόδιο Υπουργείο και γιατί όχι να αλλάξουμε και την ΚΥΑ. Γιατί για αυτό είναι η αυτοδιοίκηση, για αυτό υπάρχει και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο. Κανένα τέτοιο ξενοδοχείο αναφοράς στο ιστορικό κέντρο, αυτό πρέπει να αποκλειστεί. Τα λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο ανοίγοντας αυτό το παιχνίδι δεν είναι αποδεκτά” .

Ο κ. Φονταράς εστίασε από πλευράς της παράταξης ”Στροφής στο Μέλλον” στην διόγκωση του ζητήματος αλλά και στην πιθανή αρνητική στοχοποίηση κρουσμάτων. Επίσης στάθηκε υπέρ του ψηφίσματος αλλά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για μην οδηγηθούμε σε μια κοινωνία που θα στοχοποιεί τυχόν κρούσματα και επίσης θα λειτουργούν τέτοιες συζητήσεις και ως αρνητική διαφήμιση.

Θετικό σημείο η αναφορά του κ. Γιαννουλάτου εκ μέρους της παράταξης ” “Δημοτική Συνεργασία” στο ζήτημα της σύνδεσης της συζήτησης με την εικόνα που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Ο κ. Γιάννουλάτος μίλησε και καθυστέρηση από πλευράς Δήμου ώστε να συζητηθεί το εν λόγω θέμα.

Στην συνεδρίαση βρέθηκε και τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμανίδης ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει σύνεση και ηρεμία και να αναζητήσουμε εναλλακτικές για το ξενοδοχείο αναφοράς αν γίνεται, στηρίζοντας και αυτός την ιδέα για την δημιουργία ψηφίσματος.

Οι επικεφαλής συμφώνησαν να συνδιαμορφώσουν ένα κοινό ψήφισμα το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη και την αναφορά-καταγγελία των τριών συλλόγων για το συγκεκριμένο θέμα , ενώ ο κ. Αμάραντος τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα καταθέσει το δικό της ψήφισμα.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24022 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.