ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Άλλο λοιπόν το ¨Απόψε αυτοσχεδιάζουμε¨ του Πιραντέλο κι άλλο η ¨ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΜΕΘ¨ της Νέας Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε για την αντοχή του και άντεξε μόνο στη φάση της απομόνωσης.

Όμως ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση της ετοιμότητας των υπηρεσιών υγείας, ώστε να ανταποκριθούν στην πιθανή υποτροπή της πανδημίας το Φθινόπωρο, δεν ελήφθησαν. Αντίθετα η Κυβέρνηση επιδόθηκε σε επικοινωνιακού τύπου ενέργειες χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια αυτά προστίθεται και ανακοίνωση του Βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ κ. Γιαννάκη, στον τοπικό τύπο, σχετικά με «την προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας» στον Νομό μας¨.

Κύριο θέμα της ανακοίνωσης του κ. Βουλευτή ήταν η δημιουργία στο Νοσοκομείο του Νομού μας ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ ΜΕΘ  ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς ή ύποπτα κρούσματα COVID-19.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Βουλευτή και τους  αρμοδίους της ΝΔ  που τον συμβουλεύουν ότι η αυτοσχέδια ΜΕΘ που εξαγγέλλουν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία .Θα περιμέναμε από όσους ασχολούνται με ζητήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία να επιδεικνύουν περισσότερη σοβαρότητα και τουλάχιστον πριν εκδίδουν ανακοινώσεις για δήθεν παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την παροχή περίθαλψης, να ρωτούν και κάποιον που έχει τουλάχιστον στοιχειώδη γνώση των θεμάτων. Ας μάθουν πρώτα τι είναι ΜΕΘ και τις προϋποθέσεις λειτουργίας ακόμη και ενός κρεβατιού ΜΕΘ και ύστερα να εξαγγέλλουν έργα. Για τη λειτουργία έστω και μιας κλίνης ΜΕΘ απαιτείται πληθώρα Ιατρών με εξειδίκευση στην Εντατικολογία καθώς και Νοσηλευτών για συνεχή 24ωρη παρακολούθηση του ασθενούς. Υπάρχουν ή έστω προβλέπεται να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις στο Νοσοκομείο?

Κατανοούμε το άγχος τους να επιδείξουν έργο αλλά τα επικοινωνιακά τρικ έχουν κι αυτά το όριο τους .

Την περίοδο μάλιστα που το Νοσοκομείο Πρέβεζας ,σε αντίθεση με τα περισσότερα Νοσοκομεία των γύρω περιοχών, δεν μπορεί να προσλάβει προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό), είναι τουλάχιστον αστείο αν όχι επικίνδυνο να μιλούν τα στελέχη και ο Βουλευτής της ΝΔ για αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας με την λειτουργία ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ μάλιστα ΜΕΘ στο Νοσοκομείο.

Στη προσπάθεια τους αυτή όπως  οι ίδιοι λένε έχουν και την συνδρομή της 6ης Υ.Π.Ε.. Αλήθεια ποτέ βρήκε χρόνο η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να ασχοληθεί και με τέτοια θέματα την ώρα που είναι αποκλειστικά  αφοσιωμένη στις φωτογραφικές  αναθέσεις προμηθειών υγειονομικού υλικού σε κομματικούς φίλους, κουμπάρους και λοιπούς  συγγενείς;

Άλλο λοιπόν το ¨Απόψε αυτοσχεδιάζουμε¨ του Πιραντέλο κι άλλο η ¨ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ  ΜΕΘ¨ της Νέας Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3325 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.