Συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Πρέβεζας


Το Διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση συνεργασίας, η οποία υποβλήθηκε από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν. Πρέβεζας.

Μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Συγκούνας, με τον προϊστάμενο των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Πρέβεζας κ. Σπύρο Σκλαβενίτη, καθώς και της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αρχείου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο φορέων με κύριους άξονες:

A)Την καταγραφή των παλαιών βιβλίων πρακτικών και ενδεχομένως και άλλου αρχειακού υλικού ενδιαφέροντος.

B)Την ψηφιοποίηση ιστορικών τεκμηρίων που βρίσκονται στο αρχείο μας, ύστερα από επιλογή και σύμφωνα με τους επιστημονικούς κανόνες της ιστορίας και αρχειονομίας.

Γ) Την ενδεχόμενη πρόσκτηση, εκ μέρους των ΓΑΚ, παλαιών αρχείων ιστορικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην υπηρεσία μας και δεν έχουν υπηρεσιακή χρησιμότητα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χαιρετίζουν την έναρξη της συνεργασίας προσβλέποντας στην όσο το δυνατή καλύτερη διατήρηση του αρχειακού υλικού που διαθέτει και την χρησιμοποίησή του με το πλέον επιστημονικό τρόπο μέσα από την τεχνογνωσία και την προσφορά των ΓΑΚ και του κ. Σπύρου Σκλαβενίτη στην διατήρηση των στοιχείων της τοπικής μας ιστορίας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.