Συνέντευξη του Νίκου Γεωργάκου στον Prisma 91,6: Ο δήμος δίνει πλέον τη σκυτάλη στους επαγγελματίες, εμείς τους δίνουμε το brand name, το σήμα για να το εκμεταλλευτούν!

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί στο στούντιο του Prisma 91,6 και μίλησε στους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη για τον σχεδιασμό σε σχέση με την τουριστική προβολή της περιοχής, τα ζητήματα καθημερινότητας, την αντικατάσταση του γραμματέα του Δήμου κ Αντώνη Μπέζα κ.α.

Για την τουριστική Προβολή

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που έκανε ο Δήμος προκειμένου με την πανδημία να μην μείνει ανεκμετάλλευτη η περιοχή της Πρέβεζας. «Με τους συνεργάτες μου έγινε μια κίνηση και πείσαμε τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα European Best Destination  και μας κατέταξε ως την πιο ασφαλή παραλία και πιο ασφαλή περιοχή. Οι ειδικοί –που έχουν μιλήσει μαζί μας από παντού- θεωρούν ότι με τη διαφήμιση που έγινε δημιουργείται το  brand name για μια δεκαετία» σχολίασε. «Ο κόσμος θέλει μια ηρεμία μετά από αυτό που έχει περάσει και ο δήμος εδώ το προσφέρει.  Ο Δήμος αυτό που έκανε είναι να δώσει τη σκυτάλη πλέον στους επαγγελματίες, εμείς τους δίνουμε το brand name, το σήμα για να το εκμεταλλευτούν. Το σήμα είναι κατοχυρωμένο και μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει και να το επιδεικνύει».

Παράλληλα σχολίασε και ευχαρίστησε τα μέσα –τηλεοπτικά και έντυπα-  που χωρίς χρήματα προβάλουν και διαφημίζουν την περιοχή μας ενώ κάλεσε και τους επαγγελματίες να τηρήσουν τα πρωτόκολλα υγείας στην περιοχή.

Ακόμη αναφέρθηκε στη δοκιμαστική συνεργασία που ξεκινά αρχικά για 3 μήνες με εξειδικευμένη εταιρία που θα αναπτύξει με επαγγελματικό τρόπο το branding και τον τουριστικό σχεδιασμό της περιοχής.

Για την καθαριότητα της  περιοχής

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να είναι η πόλη καθαρή και για τον λόγο αυτό προχωρά σε πρόσληψη επιπλέον 15 ατόμων στην καθαριότητα, ήδη συνεργεία –όπως ανέφερε- καθαρίζουν από Δευτέρα το Μονολίθι , θα τοποθετηθούν νέοι κάδοι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των θαλάσσιων προσβάσεων, ενώ πολύ βασικό θέμα όπως σημείωσε είναι η μονοδρόμηση και η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας στο Μονολίθι.

Για τα αδέσποτα σκυλιά

Ο κ Γεωργάκος μιλώντας για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα επιθετικά αδέσποτα σκυλιά ανέφερε: «Δεν είναι μετρήσιμο αν ένα αδέσποτο θα είναι επιθετικό σήμερα ή αύριο. Δεν έχουμε καταφύγιο, έχουμε μόνο σημεία σίτισης. Είμαστε από τους πρώτους δήμους που έχουμε πάρει όλες τις εγκρίσεις για το νέο καταφύγιο». Ενώ ανέφερε ότι έμεινε πίσω δημιουργία του καταφυγίου λόγω του Κορωνοίου.

Σχετικά με τα σχολεία

«Έχουμε από Δευτέρα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.  Όλες οι καθαρίστριες την περίοδο που ήταν κλειστά τα σχολεία βοήθησαν σε άλλες ανάγκες, τώρα επιστρέφουν στα σχολεία και έχει σταλεί μια έξτρα επιχορήγηση για ν μπορούμε να πάρουμε από Δευτέρα μέχρι 15 επιπλέον καθαρίστριες για ένα μήνα ώστε να δουλέψουν τα σχολεία» σημείωσε ο δήμαρχος.

Για την αποχώρηση Μπέζα και το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του…

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων ως Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ο κ Μπέζας αφήνει κενή τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Ο δήμαρχος ανέφερε σχετικά: «Ο κ Μπέζας αποχώρησε και χαίρομαι ιδιαίτερα που ανέλαβε ένα σημαντικό πόστο από το οποίο μπορεί να βοηθήσει την Πρέβεζα. Το γνώριζα ότι μπορεί να συμβεί, εδώ και 1μισι μήνα που γινόταν η διαβούλευση αλλά αυτό δεν επηρέαζε τη δουλειά του. Η δουλειά του ήταν άψογη, όλοι μόνο καλά είχαν να πουν, εδώ στενοχωρήθηκαν και οι υπάλληλοι που συνεργαζόταν μαζί του γιατί ότι και να αναλάμβανε ήταν κύριος στη δουλειά του. Το κενό σίγουρα θα καλυφθεί. Αυτή τη στιγμή έχω και ένα ταξίδι στην Αθήνα –που μπορεί να έχει να κάνει και με την επιλογή του προσώπου- και στο επόμενο διάστημα θα έρθει ο νέος γραμματέας». Ο δήμαρχος σχολίασε ότι είναι αρκετά και καλά τα ακίνητα που θα μπουν στην εταιρία που αναλαμβάνει ο κ Μπέζας «Το Κονκουρή, το Τελωνείο, η Λέσχη Αξιωματικών  κ.α.»

Παράλληλα ο κ Γεωργάκος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει μια προμελέτη για το κάστρο του Αγ. Γεωργίου και κάποιες σκέψεις σχετικά με το στρατόπεδο Σολωμού και πώς μπορεί ο Δήμος να το διαχειριστεί, οπότε περιμένει να κάνει τα ραντεβού με τον κ Παναγιωτόπουλο για να δει πως θα κινηθεί.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2893 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.