Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων –Ανέργων Πρέβεζας: “Oι «λευκές νύχτες» δε μας χρειάζονται”

Όταν ο πολιτισμός και ο τουρισμός ταυτίζονται απόλυτα με το κέρδος και την κατανάλωση η πλήρη σαπίλα της κοινωνίας είναι προ των πυλών.

Oι «λευκές νύχτες» δε μας χρειάζονται.

Δε μας χρειάζεται ένα καθεστώς πλήρως «απελευθερωμένου» ωραρίου που συμβαδίζει με την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Οι λευκές νύχτες εντάσσονται στην συνολική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και εργοδοσία τα τελευταία χρόνια, επιχειρώντας να εντατικοποιήσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Δε μας χρειάζεται η εμπέδωση της υπερκαταναλωτικής μανίας. Διασκέδαση δεν είναι η άκρατη κατανάλωση, πολιτισμός δεν είναι η υποταγή στο κέρδος και οι δημόσιων χώροι δεν ανήκουν στα εμπορεύματα.

Αρνούμαστε τις θλιβερές γιορτές των διοργανωτών, τις «μαγικές νύχτες» τους και τις γυαλιστερές βιτρίνες που θέλουν να μας πνίξουν στη χαζοχαρούμενη ανεμελιά της κατανάλωσης για να μην βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων –Ανέργων ΠρέβεζαςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.