Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για τον τουρισμό με ασάφειες και ερωτηματικά… (φωτο)

 

Ρεπορτάζ- φώτο Χρήστος Τσούτσης

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαΐου στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας διεξήχθη η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον τουρισμό και την επόμενη ημέρα μετά την πρώτη φάση της πανδημίας στην εστίαση και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην περιοχή μας.

Η Δημοτική αρχή Γεωργάκου η οποία είχε την ευκαιρία, μέσω της θετικής πρωτοβουλίας να καλέσει ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, να ανοίξει την ”γκάμα” των θεμάτων που αφορούν την τουριστική προβολή του Δήμου αλλά και του συντονισμού των επιμέρους φορέων για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης , εστίασε τελικώς μέσω των τοποθετήσεων των εισηγητών της και του Δημάρχου, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, στην φετινή θερινή περίοδο.

Βέβαια η συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου έγινε σε αχαρτογράφητα νερά, διότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού όπως επίσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας.

Εντύπωση προκάλεσε ότι η Δημοτική Αρχή μέσω των τοποθετήσεων τόσο του Δημάρχου κ. Γεωργάκου όσο και του κ. Αργυρού προέδρου της επιτροπής Τουριστικής προβολής έκανε γνωστό στο σώμα ότι με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας επεξεργάζεται, αν και βρισκόμαστε στο μήνα Μάιο, την φετινή τουριστική προβολή του δήμου. Επίσης δεν αναφέρθηκε το γεγονός ότι ήδη από το 2018 υπάρχει και είχε καταρτιστεί master plan για τον τουριστική ανάπτυξη με κόστος 24.800. Γεγονός που τόνισε στην τοποθέτηση του τόσο ο κ. Μπούρης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιανουλάτος εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης Μπαίλη.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τόσο οι επαγγελματίες εστίασης όσο και ξενοδόχοι, με τους εκπρόσωπους των παρατάξεων και τους παραγωγικούς φορείς να τονίζουν ότι μέσα από ενότητα και κοινές δράσεις θα επιτευχθεί ο στόχος των λιγότερων απωλειών αλλά της καλύτερης προβολής της περιοχής . Στην συζήτηση τοποθετήθηκαν οι κ.κ Κόκκαλης, Μπούρης, Τέφας, Ντούσιας, Ανατολιωτάκης, Χαλκίδης καθώς και η κα. Ευθυμίου.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Αμάραντος έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης το κίνδυνο της απώλειας εσόδων του Δήμου λόγω πανδημίας, κάλεσε για δημιουργία νέου πλάνου άμεσα για τους επόμενους πέντε κρίσιμους μήνες και για νέα συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων και των φορέων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κ. Γεωργούλης, εκ μέρους της Ανυπότακτης Κίνησης, έκανε έντονη κριτική για το γεγονός της μη πρόσκλησης εκπροσώπων εργαζομένων στην συνεδρίαση, γεγονός αρκετά αρνητικό. Στην συνεδρίαση τέλος παρευρέθηκε επίσης και τοποθετήθηκε αναλυτικά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου . Ο κ. Ιωάννου μίλησε για ένα δύσκολο χειμώνα που ”έρχεται” καθώς θα υπάρξουν απώλειες στην οικονομία το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας…Το γεγονός της στελέχωσης του νοσοκομείου και της ενίσχυσης του έθεσε τόσο ο κ. Κορωναίος όσο και ο κ. Ανωγιάτης στις τοποθετήσεις τους, καθώς αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα και συνδετικό κρίκο για την ομαλή πορεία και θετική έκβαση με την έλευση και την διαμονή τουριστών την φετινή ειδικά περίοδο…. Εν αναμονή λοιπόν και της οριστικής ενημέρωσης από το αρμόδιο Υπουργείο για τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ισχύσουν, ο Δήμαρχος τόνισε ότι καταγράφτηκαν τα προβλήματα… και θα υπάρξει εκ νέου συζήτηση στην επιτροπή Τουριστικής προβολής.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3402 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.