Συνεδρίασε το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για τα τέλη στα τραπεζοκαθίσματα της παραλίας, του Εμπορικού Λιμένα και των Pillars- Ερωτήματα από Ε. Φονταρά για κυματοθραύστη

Το ΔΛΤ συνεδρίασε χθες Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και σε αυτό συζητήθηκε εκτενώς στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα με τα τέλη στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης στην παραλία της πόλης, του Εμπορικού Λιμένα και των Pillars.

Αποφασίστηκε λοιπόν έπειτα από σχετική εισήγηση που έκανε για το θέμα ο  αντιπρόεδρος του ΔΛΤ κ. Κουμπής, τα τέλη για το εμπορικό λιμένα να παραμείνουν τα ίδια , για τα Pillars μια μικρή αύξηση  από τα 5 ευρώ να πάνε στα 6 ευρώ και για τα τραπεζοκαθίσματα να πάνε κλιμακωτά.

Πρόταση για τα τραπεζοκαθίσματα που έρχεται σε συνάρτηση πρέπει να τονίσουμε με πρόσφατη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για τα  καταστήματα της αγοράς, όπου αφορούσε  μείωση από 40 στα 35 ευρώ .

Όπως τόνισε επίσης ο κ. Κουμπής μέσα στην αγορά ήταν 40 ευρώ το τετραγωνικό και στο λιμάνι 28 ευρώ  και υπήρχαν κάποιες αντιπαλότητες.

Τελικώς η πρόταση αναλυτικά που πέρασε αναφέρει χαρακτηριστικά  για το στεγασμένο να πάει στα 32 ευρώ από τα 28 που ήταν, οι μεσαίοι από 40 έως 50 τετραγωνικά να πάνε στα 29 ευρώ και οι άνω των 50 τμ. να παραμείνουν στα 28 ευρώ. Όσο αφορά το υπαίθριο, εκεί η τιμή προτείνεται να είναι ρυθμισμένη στα 45 τ.μ. και πηγαίνει κλιμακωτά , οπότε οι κάτω των 45 να πάνε στα 24 ευρώ, η μεσαία ζώνη 45-55 τμ στα 21 ευρώ και οι άνω των 55 τμ. να είναι στα 20 ευρώ.

Έτσι αυτός που ζητάει λίγα τετραγωνικά θα έχει μια αύξηση, αυτός που είναι στη μεσαία κατηγορία θα έχει μια πολύ μικρή αύξηση και οι καταστηματάρχες που ζητάνε πιο πολλά τετραγωνικά θα μείνουν στάσιμοι.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Γεωργάκος αφού στήριξε την πρόταση τόνισε ότι είναι σε συνεννόηση οι αλλαγές με τον Πρόεδρο του συλλόγου Καταστηματαρχών εστίασης κ. Κόκκαλη , δεν υπάρχει κάποιο παράπονο μέχρι σιγμής από επαγγελματία και πρέπει να προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασμός με μια μικρή πίστωση χρόνου

Εκτός ημερήσιας διάταξης ερωτήματα από Ε. Φονταρά.

Το μέλος του Δ.Σ του ΔΛΤ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Στροφής στο Μέλλον» Ε. Φονταράς έθεσε δυο ερωτήματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το ένα είχε να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς( σε ποιον ανήκει) του κυματοθραύστη( προβλήτας) που βρίσκεται στην είσοδο της Μαρίνας και το δεύτερο αν μπορούν να δένουν σε αυτό γιοτ-τουριστικά σκάφη ή μόνο σκάφη του Δημοσίου.

Οι κ.κ Γεωργάκος και Καραμανίδης τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τα συγκεκριμένα θέματα και θα τα εξετάσουν. Ως προς το δεύτερο ερώτημα η Λιμενάρχης Πρέβεζας κα. Μαργέλη ( μέλος του Δ.Σ του ΔΛΤ) ήταν σαφής λέγοντας ότι από όσο γνωρίζει βάση νομοθεσίας στο συγκεκριμένο σημείο μπορούν να ελλιμενίζονται μόνο  σκάφη κρατικά, π.χ του Λιμενικού Πρέβεζας ή της Πυροσβεστικής.

Επίσης μετά από σχετική πρόταση του κ. Φονταρά και ομόφωνη απόφαση, την απομάκρυνση των μεταλλικών πετασμάτων που έχουν τοποθετηθεί στον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας (στο σημείο του πάρκινγκ στην πλατεία Ανδρούτσου), θα ζητήσει από τη Μαρίνα Πρέβεζας Α.Ε. το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Τέλος την επόμενη βδομάδα θα βρεθούν στην Πρέβεζα οι μελετητές του master plan του Λιμανιού, εκ μέρους της εταιρείας ΤΡΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ.

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος ΤσούτσηςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.