Συνεδρίασε το διευρυμένο όργανο της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Πρέβεζας παρουσία του Κ. Σκανδαλίδη (φωτο)

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτώβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας συνεδρίασε το διευρυμένο όργανο της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ παρουσία του πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, έμπειρου κοινοβουλευτικού και Βουλευτή στην Ά Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής Κ. Σκανδαλίδη .

Το λόγο εισαγωγικά στην συνεδρίαση πήρε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Πρέβεζας κ. Κετίκογλου, ο οποίος και καλωσόρισε στην πόλη τον πρώην υπουργό, ανοίγοντας τα θέματα συζήτησης .

Ο κ. Σκανδαλίδης παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά στάθηκε στην εισήγηση του, στο γεγονός της βαρύτητας από ιστορικής πλευράς που έχει στις πλάτες του σήμερα το ΚΙΝΑΛ για την συνέχιση της παράδοσης, του έργου και των δράσεων της μεγάλης «Δημοκρατικής Παράταξης» στην χώρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά.. «Μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο συνεχιστή της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης..», «κόντρα στην συντηρητική κυβέρνηση της Ν.Δ και στο λαϊκίστικο και ευκαιριακό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ..».Επίσης τόνισε πιο αναλυτικά το βηματισμό που πρέπει να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής αντιπολιτευτικά, ενώ σχολίασε και την πολιτική επικαιρότητα αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κινήματος μέσα από την οπτική του .

Η χτεσινή όμως συνεδρίαση με την παρουσία ενός «πρωτοκλασάτου» στελέχους από την Αθήνα , η οποία είχε όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ χαρακτήρα ανασυγκρότησης για την τοπική οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής, δεν ήταν ιδιαίτερα μαζική και επομένως δεν στέφθηκε και με απόλυτη επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα εντύπωση και αίσθηση προκάλεσαν οι πολλές απουσίες «γνωστών» τοπικών στελεχών του χώρου από την συνεδρίαση. Με πιο τρανταχτές εξ αυτών, τις απουσίες του Ανδρέα Κωλέτση έμπειρου στελέχους και πρώην γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , του Μάκη Νάτσιου  στελέχους για πολλά χρόνια της  νεολαίας αλλά και της τοπικής  νομαρχιακής , του Γιάννη Γιαμα πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και υποψήφιου στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με τον κ. Δημητρίου , του κ. Κατραχούρα πρώην Δημάρχου Φιλιππιάδας, του  κ. Σταύρου ιδρυτικού μέλους του ΚΙΔΗΣΟ και του ΚΙΝΑΛ στο νομό , του κ. Ζέρβα Δημοτικού Συμβούλου Πρέβεζας και μέλους επίσης του ΚΙΔΗΣΟ, του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας και πολύπειρου στελέχους της κεντροαριστεράς κ. Ιωάννου (Ο τελευταίος αν και είχε κληθεί όπως μάθαμε από τον γραμματέα, ήταν γνωστό ότι θα έλειπε δικαιολογημένα, λόγω ενός προσωπικού ζητήματος) καθώς και πολλών άλλων….

Επίσης από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σίγουρα ορισμένοι ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα δια της απουσίας τους  για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ΚΙΝΑΛ στην Πρέβεζα το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα λόγω και συγκεκριμένης εικόνας που παρουσιάζεται στα Δημοτικά πράγματα και συνολικά στην τοπική αυτοδιοίκηση από δυνάμεις και άτομα που πρόσκεινται και είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ.

Έτσι η απουσία ορισμένων από τους παραπάνω ίσως λογίζεται και ως μια μορφή αντίδρασης σε επιλογές συγκεκριμένων προσώπων τοπικά που προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα…

Επιπρόσθετα, άλλοι βέβαια έλειπαν διότι με αυτό τον τρόπο ήθελαν να εκφράσουν την διαφοροποίηση τους με κεντρικές επιλογές της προέδρου του κόμματος κα. Γενημματά γύρω από κομβικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας( βλ. στάση ΚΙΝΑΛ για ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού) .

Και τέλος κάποιοι σίγουρα διότι όντως δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του οργάνου για προσωπικούς λόγους.

Πέρα του κ. Σκανδαλίδη, στην Πρέβεζα βρέθηκε εχτές Παρασκευή 18/10 μαζί με τον πρώην υπουργό ο κ. Κουτσούκος, πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Ηλίας με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ.

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3058 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.