Συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας- Αναλυτικό Ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες Χρήστος Τσούτσης

Η πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης, μετά τους περιορισμούς λόγω του covid-19 για το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου στο χώρο των συνεδριάσεων του κτηρίου του Λ.Τ στην παραλία της Πρέβεζας . Στην συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου κ. Κουμπής, λόγω απουσίας του Δημάρχου Πρέβεζας και πρόεδρου του Δ.Σ κ. Γεωργάκου , συζητήθηκαν δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Σ’ όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη υπήρξε ομόφωνη απόφαση , αφού υπήρξε συμφωνία των μελών του Δ.Σ. Ενδιαφέρον προέκυψε με την εξέταση αιτήσεων απλής παραχώρησης επιπλέον χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που κατέθεσαν ως αίτημα επτά καταστήματα της παραλιακής ζώνης προς το Δ.Σ.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο κ. Κουμπής ο οποίος τόνισε στην τοποθέτηση του..ότι “δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί εξαρχής απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα επειδή είναι δύσκολες εποχές, λόγω covid” Παρόλαυτά ο Αντιπρόεδρος του Λ.Τ συνέχισε ότι από την άλλη ο χώρος αυτός ανήκει στους συμπολίτες μας και θα πρέπει να το εξετάσουμε με προσοχή. Είναι ένα λεπτό θέμα… Ενώ κατέληξε στην πρόταση ”..Επειδή έχουμε κάποια τοπογραφικά στα χέρια μας και δεν είμαστε τοπογράφοι, να απευθυνθούμε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να έχουμε μία εμπεριστατωμένη εισήγηση προς το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εκεί να αποφασίσουμε …”

Το σώμα του Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε να σταλεί η σχετική εισήγηση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και να έρθει στη συνέχεια το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για λήψη απόφασης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συνεδρίαση της Τετάρτης είχε το γεγονός των τριών εκτός ημερησίας θεμάτων που έθεσε το μέλος του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καραμανίδης.

Τα τρία θέματα που έφερε προς συζήτηση ο κ. Καραμανίδης και κουβεντιάστηκαν αναλυτικά ήταν α) το ζήτημα με την εκβάθυνση σημείου του Λιμένα από την πλευρά του τελευταίου Pillar μέχρι το πρώην Τουριστικό περίπτερο( σημερινό ALILA VILLA) Β) Το ζήτημα του ανεφοδιασμού των επαγγελματικών σκαφών και σκαφών αναψυχής σε οριοθετημένο και ακριβή σημείο του Λιμένα και γ) την απομάκρυνση του γερανού που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στο Άκτιο και του πλωτού “Κάρα” που βρίσκεται στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού της Πρέβεζας.

Ο κ. Καραμανίδης ο οποίος έπιασε εξαπίνης θα μπορούσαμε να πούμε τα υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφίας έθεσε τρία κρίσιμα θέματα, που όπως ο ίδιος τόνισε το Λιμενικό Ταμείο τα έχει συζητήσει πολλές φορές αλλά δεν έχουν παρθεί ανάλογες αποφάσεις υλοποίησης τους. Και τα τρία θέματα τελικώς εγκρίθηκαν. Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι όσο αφορά το πρώτο θέμα με την υλοποίηση του έργου για την εκβάθυνση αν τελικώς πραγματοποιηθεί δεν θα έχει μεγάλο κόστος, καθώς ο κ. Καραμανίδης έκανε λόγο για έτοιμη μελέτη που έχει στα χέρια του και για ποσό υλοποίησης του έργου που ανέρχεται περίπου και δεν υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ. Μένει οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να λάβουν εις γνώση τους την μελέτη και να προχωρήσουν τις διαδικασίες , καθώς απαιτείται για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και συνέργεια και επίβλεψη της Αρχαιολογίας. Το σίγουρο είναι ότι αν έχουμε εκβάθυνση στο σημείο αυτό θα ανοίξει η συζήτηση και για τοποθέτηση πλωτών εξεδρών αλλά και θα οδηγηθούμε σε μια αύξηση των αριθμών των θέσεων για επαγγελματικά σκάφη, αριθμός που ενδεχομένως όπως τόνισε ο κ. Καραμανίδης μπορεί να φτάσει και τις 35. Όσο αφορά το θέμα με την την απομάκρυνση του γερανού που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στο Άκτιο και του πλωτού “Κάρα” που βρίσκεται στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού της Πρέβεζας , θέμα που όπως τονίσαμε εγκρίθηκε και αυτό, ο κ. Καραμανίδης τόνισε “Έχουμε το γερανό απέναντι και το “Κάρα” που βρίσκεται στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού, εγώ έχω φτιάξει σε συνεργασία με το λιμεναρχείο τον κ. Σούγκα και με τη βοήθεια της κυρίας λιμενάρχη όλα τα απαραίτητα έγγραφα,. Είμαι πρόεδρος της επιτροπής αυτής και θέλω να πάρω το πράσινο φως σήμερα από το Λιμενικό Ταμείο ώστε να προχωρήσω στη σύγκληση της επιτροπής, η οποία θα πάρει την απόφαση για να μπορέσουν να απομακρυνθούν” τόνισε ο κ. Καραμανίδης σημειώνοντας πως θα γίνει διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί ενδιαφερόμενος που θα απομακρύνει τα δύο πλωτά, τα οποία πιθανώς θα πάνε για σκραπ (ανακύκλωση)”.

Ο κ. Καραμανίδης είναι εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου στη γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων, που έχει συγκροτηθεί από το Λιμεναρχείο.

Ο κ. Κουμπής ως προεδρεύων και μέλος του Δ.Σ αφού συμφώνησε με το αίτημα ζήτησε από την πλευρά της επιτροπής να υπάρξει τυπικά εισήγηση για να προχωρήσει η όλη διαδικασία .Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2856 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.