Συνεδρίασε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας – Τι συζητήθηκε…

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/1, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου κυριάρχησαν τα θέματα που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως το θέμα με την επίσκεψη αυτή την βδομάδα στην Πρέβεζα, και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 1/2 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου αλλά και της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου . Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί στις 9/2 στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος τόνισε ότι θα καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων σε ειδική συνάντηση την Πέμπτη για να συμπληρωθεί φάκελος με διεκδικήσεις και αναλυτικά θέματα που αφορούν τον Δήμο τον οποίο και θα παραδώσει στους υπουργούς.

Ο κ. Νίτσας εισαγωγικά εκ μέρους της ”Ανάπτυξης Τώρα” έθεσε τα θέματα του προγράμματος Φιλόδημος 1 και 2 που πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος και αυτού της παράδοσης των Στρατοπέδων στο Δήμο Πρέβεζας που πρέπει να συζητηθεί με τον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιοτώπουλο αντίστοιχα.

Η παράταξη ”Στροφή στο Μέλλον” αφού έκανε αναφορά στην απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας κατά των νομοθετικών παρεμβάσεων Θεοδωρικάκου οπού καταργείται η Απλή Αναλογική, τόνισε ότι πρέπει να επιδοθεί σχετικό  έγγραφο με την εν λόγω απόφαση και να ενημερωθεί ο κ. Θεοδωρικάκος γι’ αυτήν την απόφαση.

Στο Δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν τρία ψηφίσματα. Το ένα είχε να κάνει με τον πόλεμο- και την επικείμενη συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, και το κατέβασε η Λαϊκή Συσπείρωση. Μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριαζής έκανε ειδική αναφορά στην επικείμενη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γεωργάκου με τον κ. Παναγιωτόπουλο και ότι πρέπει να τεθεί το ζήτημα ότι η χώρα δεν μπαίνει σε αμυντικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς άλλων χωρών.

Στην αρχή της συνεδρίασης συζητήθηκαν άλλα δύο ψηφίσματα. Και τα δυο αφορούσαν τον κίνδυνο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, και της εναντίωσης στο άνοιγμα του καταστήματος Jumbo όλες τις Κυριακές του χρόνου στην περιοχή Λούρου Πρεβέζης. Τα ψηφίσματα κατέβασαν οι παρατάξεις Ανυπότακτη κίνηση και Λαϊκή Συσπείρωση.

Ψήφισμα κατέβηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα και για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Έτσι ο κ. Γεωργάκος εξουσιοδοτείται να παραστεί εκ μέρους του Δήμου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή για το εν λόγω θέμα και να μεταφέρει τις θέσεις του συμβουλίου για δυσαρέσκεια σχετικά των Δημοτών του, για την έλλειψη προόδου στην υλοποίηση των οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα όπως:

α) Έργο της σύνδεσης της Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην περιοχή της Καμπής Άρτας.

β) Άκτιο – Αμβρακία.

γ) Πρέβεζα – Πάργα, και

δ) Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα. Ο Σταύρος Αμάραντος εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης τοποθετήθηκε για τα κάστρα , μεταφέροντες το ιστορικό και παλιότερες αρνητικές αποφάσεις για την διαχείριση τους και τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να αποδοθούν στο λαό της Πρέβεζας.

Ερώτηση τέλος είχαμε εκ μέρους της Ανυπότακτης κίνησης και του κ. Γεωργούλη για το πότε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει αποφασίσει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ερώτηση έγινε και από τον κ. Ανωγιάτη Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης ”Στροφής στο Μέλλον” για το θέμα της συμφωνίας με την ίδρυση Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων (Cisco Networking Academy) . Ο κ. Ανωγιάτης αφού χαιρέτησε την συγκεκριμένη προσπάθεια τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ουδέποτε ρώτησε τις υπόλοιπες παρατάξεις για το συγκεκριμένο θέμα ή ζήτησε ιδέες και βοήθεια ή ενημέρωσε συγκεκριμένου για την πορεία του πλάνου.

Σ’ άλλο ένα συμβούλιο και στην ημερήσια διάταξη και εκτός ημερησίας έγινε συζήτηση για τα απορρίμματα… Μένει να δούμε αν ο εν λόγω θέμα τεθεί ποτέ σε ειδική συνεδρίαση όπως ζητά η αντιπολίτευση…Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.