Συνάντηση με τον Δήμαρχο είχε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας,επιδιώκοντας να προβάλλει και να προωθήσει μια σειρά από καίρια θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι όχι μόνο, ζήτησε συνάντηση και έγινε δεκτό από τον δήμαρχο Πρέβεζας κο Νικόλαο Γεωργάκο. Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα της ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο και υπήρξε ευρεία ενημέρωση για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει και για τα επόμενα στάδια. Το ΔΣ έμεινε ικανοποιημένο, επειδή ένα χρονίζον πρόβλημα οδεύει προς τη λύση του και από το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στη συγκρότηση και την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός κτιρίου που θα αποτελέσει στολίδι για το νομό μας.

Επίσης, συζητήθηκε η πιθανότητα ανέγερσης κτιρίου για το ΕΕΕΕΚ, ενώ έγινε ενημέρωση και αναλήφθηκε από τον δήμαρχο η δέσμευση να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι (ποσά και προσωπικό), ώστε να επιλυθούν αρκετά φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες, όπως έλεγχος στατικότητας, πυρασφάλεια, έργα συντήρησης, προμήθεια απαραίτητων υλικών για προστασία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών  από τον ιό covid19 κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος, τέθηκαν υπόψη του δημάρχου αιτήματα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία των σχολικών μονάδων με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, η κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων με επαρκές προσωπικό καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας και η διαχείριση των σχολικών κληροδοτημάτων, ώστε τα εισοδήματα από αυτά να ενισχύουν τα διαθέσιμα λειτουργικά των σχολικών μονάδων.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

 

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2627 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.