Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας για την έναρξη συνεργασιών σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και εμπορίου

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας σε συνέχεια των καλών διμερών σχέσεων των δύο χωρών και ιδιαίτερα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας κατόπιν και της τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας που έλαβε χώρα στις 18 Μαϊου  υπό τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με το Βούλγαρο Πρέσβη.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος  Γεωργάκος, παρουσίασε στον πρέσβη της Βουλγαρίας κ. Valentin Poriazov δυναμικές του Δήμου Πρέβεζας στον τομέα της παραγωγής, του πολιτισμού και του τουρισμού και τις καλές προοπτικές ανάπτυξης win-win σχέσεων μεταξύ των πλευρών.

Ο κ. Γεωργάκος παρουσίασε στον κ. Poriazov την πρόσφατη διπλή διάκριση του Δήμου Πρέβεζας ως 1η ασφαλέστερη παραλία και 5ο ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη από το EUROPEAN BEST DESTINATION δεχόμενος τα εύσημα του Βούλγαρου Πρέσβη, ο οποίος και εκδήλωσε θερμά το θαυμασμό του για τις ομορφιές αλλά και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Πρέβεζας.

Στη συνάντηση εργασίας όπου το Δήμαρχο Πρέβεζας πλαισίωσε η Ειδική Σύμβουλος κα Γιώτα Γεωργάκου και τον Πρέσβη o Εμπορικός Ακόλουθος κ. Johanes Krikorian αποφασίστηκε η έναρξη των απαιτούμενων διεργασιών για την αδελφοποίηση της Πρέβεζας με μία ανάλογης δυναμικής πόλης  της Βουλγαρίας, η έναρξη μίας συνεργασίας για την τουριστική προβολή της Πρέβεζας στη Βουλγαρία και αντίστοιχα καθώς και η συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας σε δράσεις και events προβολής της στη Βουλγαρία.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε επίσημη πρόσκληση στον Πρέσβη της Βουλγαρίας να επισκεφθεί την ασφαλέστερη παραλία και την ευρύτερη περιοχή αυτό το καλοκαίρι.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2867 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.