Συμβολική παρουσία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας του ”Συντονισμού – εργαζομένων -ανέργων Πρέβεζας”.

Ρεπορτάζ Χρήστος Τσούτσης

Στα πλαίσια της δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο και της κινητοποίησης των υγειονομικών την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο “Συντονισμός εργαζομένων -ανέργων Πρέβεζας” πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συμβολική παρουσία έξω από από το Γενικό Νοσοκομείο και ανάρτησε πανό με σύνθημα “ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ-ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ”.
Η κίνηση αυτή εμπεριέχεται σε ένα σχεδιασμό παρέμβασης μέσα σ’ ένα δύσκολο και ασφυκτικό πλαίσιο για τους υγειονομικούς και της πόλης της Πρέβεζας, τους εργαζομένους αλλά και τον λαό συνολικά. Ένα πλαίσιο στο οποίο όπως τονίστηκε οι εργαζόμενοι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πανδημίας και των ελλειπή μέτρων προφύλαξης αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν έρθει ως αποτέλεσμα και των πολιτικών της κυβέρνησης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στις ζωές και την καθημερινότητα του λαού . Σύντομη παρέμβαση και τοποθέτηση πραγματοποίησε το μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Νάνος Βαγγέλης. Ο κ. Νάνος αναφέρθηκε και στα επίδικα των φετινών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου και της σημασίας της διάδοσης και σύνδεσης των αιτημάτων εκείνης της περιόδου με την σημερινή. Ενώ τέλος έγινε αναφορά στην σημασία ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά και στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
Στην σημερινή Παρέμβαση συμμετείχαν -λόγω των συνθηκών λίγα άτομα-μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης και απλοί εργαζόμενοι. Ενώ κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας που ανοίγει και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα είναι το σύνθημα :
Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3369 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.