Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού: Όλοι και όλες στην Απεργία την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα να βγούμε οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ που τα προηγούμενα χρόνια από κυβερνητικές θέσεις υλοποίησαν απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική και που τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι τελείωσαν τα βάσανα, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι τώρα δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουν άσπρη μέρα.

Η πλασματική εικόνα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι μπροστά μας έχουμε φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους.

Στις 14 Νοέμβρη Απεργούμε γιατί:

 • Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Θέλουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων.
 • Θέλουμε να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με αυτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
 • Θέλουμε να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 495 ευρώ. Δεν πρέπει να υπάρχει συνάδελφος που να μην έχει ασφάλεια από τη πρώτη μέρα εργασίας.Κανένας συνάδελφος με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Δεν επιτρέπουμε καμιά περικοπή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αντίθετα απαιτούμε και νέες ειδικότητες να ενταχθούν σε αυτά. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!
 • Θέλουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων!
 • Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία και όχι να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στους δρόμους, όπως ο συνάδελφος μας στο Κορωπί. Άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων!
 • Θέλουμε αποκλειστικά δημόσιους, σύγχρονους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς πλήρως στελεχωμένους με Μόνιμο Προσωπικό για όλα τα παιδιά.
 • Θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
 • Θέλουμε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, η φοροληστεία.
 • Δεν θέλουμε καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια!

 

Τρία χρόνια τώρα οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζουν τους εργαζόμενους. Η ανάπτυξη τους, η επιστροφή στη κανονικότητα στηρίζεται στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Η επίθεση τους αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του λαού: τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημά, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές. Από κοντά και η ΝΔ που διαφημίζει ότι θα διαχειριστεί πιο καλά την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής κρίσης, τη φάση της ανάκαμψης των κερδών. Και οι δύο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος καπιταλισμός, όπου και τα κέρδη για τους λίγους θα αυξάνουν και η ζωή των εργαζομένων θα βελτιώνεται. Και οι δύο χορεύουν στις  προσταγές του ΣΕΒ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Από κοντά και οι άνθρωποί τους στο κίνημα, ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, που αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει την απεργία με πανεργατικά χαρακτηριστικά, υπό τη πίεση των ίδιων των εργαζομένων, θα επιχειρήσει να την υπονομεύσει για μία ακόμα φορά.

Μπαίνουμε στη δράση, μπαίνουμε στον αγώνα για να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες! Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να κλιμακώσουν την αγωνιστικής τους δράση με τη συμμετοχή τους στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Νοέμβρη.

 

Να ανάψουν φωτιά από κάθε σπίθα, κάθε εστία αντίστασης να γίνει κινητοποίηση, να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση κάθε εργαζόμενου του κλάδου μας. Δεν πάει άλλο! Ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής!

 

Για να οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα:

 “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22381 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.