Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Ψήφισμα συμπαράστασης στην διωκόμενη συνάδελφο για την εξοντωτική ποινή των 8 ετών φυλάκισης που της επιβλήθηκε

Τα αστικά δικαστήρια καταδίκασαν μια γυναίκα συνάδερφο, βοηθό θαλάμου στο ΠΓΝΙωαννίνων, σε 8 χρόνια φυλάκιση επειδή στην προσπάθειά της να ζήσει τα 13 παιδιά της άλλαξε στην αίτηση που υπέβαλλε για εργασία το 2001, την χρονολογία αποφοίτησης της από το Δημοτικό κατά ένα έτος!

Το απαράδεκτο αυτό νομικό πλαίσιο που φορτώνει με εξοντωτικές ποινές ανθρώπους που παλεύουν για ένα μεροκάματο παραμένει ακόμα άθικτο με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης η οποία παρόλο που γνώριζε πως υπήρχε ήδη και άλλη καταδίκη σε καθαρίστρια στον Βόλο έμεινε προκλητικά ανενεργή.

Αυτή η δίωξη αθροίζεται στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών και πρόσφατα αγροτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και στην κατά 90% κήρυξη παράνομων των απεργιακών κινητοποιήσεων που ολοκληρώνουν το αποκρουστικό ταξικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης. Αστική  δικαιοσύνη που έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες άνεργους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.

Αντιθέτως, τόσο η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες, έχουν διαχρονικά φροντίσει να θωρακίσουν, και νομικά, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι μπορούν  νόμιμα να φοροδιαφεύγουν, νόμιμα να απολύουν όσους εργαζόμενους θέλουν και νόμιμα να τους προσλαμβάνουν με όρους σκλάβου. Με λίγα λόγια νόμιμα να πλουτίζουν καταδυναστεύοντας τον λαό.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την συνάδελφισσα, και απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε αυτό το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο  να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό και να πάψει μια εργαζόμενη να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας επειδή μπροστά στην ανέχεια και την φτώχεια άλλαξε την χρονολογία αποφοίτησης της από το δημοτικό σχολείο.

 

Πρέβεζα 15-02-2019

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.