Σύγκρουση για το σχέδιο ELENA και τον οδοφωτισμό και αποχωρήσεις από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά την χτεσινή απογευματινή συνεδρίαση της Τέταρτης 22 Ιουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας στην Θεοφάνειο Αίθουσα τέχνης δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και μετωπική σύγκρουση με την Δημοτική Αρχή για το έργο του οδοφωτισμού , των αλλαγών των λαμπτήρων και του προγράμματος ELENA.

H συνεδρίαση η οποία παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, ξεκίνησε με την προσπάθεια των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να βάλουν το ζήτημα εκτός ημερήσιας διάταξης . Ειδικότερα την συζήτηση  άνοιξε ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Σταύρος Αμαράντος ο οποίος και ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απάντηση τόσο του Προέδρου κ. Καραμανίδη όσο και του Δημάρχου κ. Γεωργάκου ήταν αρνητική προς την πρόταση του κ. Αμάραντου.., με τον μεν κ. Καραμανίδη να αναφέρεται σ’ άρθρο του κανονισμού και να τονίζει ότι το θέμα έχει συζητηθεί ήδη και ληφθεί απόφαση και τον Δήμαρχο να υπεραμύνεται της σχετικής απόφασης και να δηλώνει κατηγορηματικά ότι το έργο έχει μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τώρα.

Και ο δημοτικός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης, Μιχάλης Γεωργούλης όμως ανέφερε πως..” το θέμα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου αφού έχουν προκύψει νέα οικονομικά στοιχεία (νέα τιμολογιακή πολιτική) “Πάνω από το 1/3 των ανταποδοτικών τελών δεσμεύονται για 12 χρόνια..”.

Στην ίδια τροχιά κατευθύνθηκε στην τοποθέτηση τους τόσο ο επικεφαλής της παράταξης ”Στροφής στο Μέλλον” κ. Φoνταράς, ο οποίος στην τοποθέτηση έκανε λόγο για παραλήψεις και γνωστοποίησε στο σώμα του Δημοτικού συμβουλίου πως στην συλλογή των υπογραφών για να συζητηθεί το θέμα συμμετείχε και η δική του παράταξη, όσο και ο πρώην Δήμαρχος κ. Μπαίλης ο οποίος τόνισε ότι “Το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες”. Ο κ. Μπαίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νούμερα που παρουσιάστηκαν στην σχετική μελέτη, κάλεσε τον Δήμαρχο να ξαναδεί την σύμβαση αλλά και να συνεννοηθεί με την οικονομική και τις τεχνικές υπηρεσίες. Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι ο Δήμος θα επιβαρυνθεί και θα πληρώσει μέχρι και 1 εκατομμύριο ευρώ με τα νέα δεδομένα.

Στην συνεδρίαση παρενέβησαν εκπρόσωποι σωματείων , εργαζόμενοι και φορείς , ενώ τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κωτσαντής. Καθ όλη την διάρκεια της συζήτησης έξω από την Θεοφάνιο αίθουσα εργαζόμενοι και σωματεία προέβησαν σε συμβολική κινητοποίηση απαιτώντας να συζητηθεί το θέμα του οδοφωτισμού και να μην παραχωρηθούν υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες.

Αρχικά από την συνεδρίαση αποχώρησε η ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας και ο κ. Γεωργούλης , στην συνέχεια η Λαϊκή Συσπείρωση και τέλος η παράταξη ”Στροφή στο Μέλλον”.

Εντύπωση προκαλεί ότι σε συνέντευξη του στο πρωινό μαγκαζίνο του prisma radio 91.6 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι όποιος Δήμος επιθυμήσει να αποχωρήσει από τον λόγω πρόγραμμα. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: “σε οποιοδήποτε στάδιο ένας δήμος νομίζει ότι δεν τον συμφέρει μπορεί να ζητήσει να σταματήσει η δημοπρασία χωρίς να έχει καμία επιβάρυνση” (δείτε εδώ.) Δήλωση που έρχεται σε πλήρη ρήξη με τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις τόσο του Δημάρχου όσο και των υπόλοιπων μελών της Δημοτικής Αρχής…

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης
Φωτογραφίες: Μιχάλης Μίχος- Χρήστος ΤσούτσηςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.