Στράτος Ιωάννου: Τρία ακόμη έργα ζωτικής σημασίας, της τάξης των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ θα υλοποιηθούν στην Πρέβεζα


Η «Βελτίωση και εκσυγχρονισμό αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας», το οποίο έχει προϋπολογισμό 2.887.000 ευρώ η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.149.000,00€ και η Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 5.160.672,72 ευρώ είναι τρία ακόμη έργα ζωτικής σημασίας, της τάξης των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ θα υλοποιηθούν στην Πρέβεζα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτο Ιωάννου.

Ειδικότερα το αλιευτικό καταφύγιο του Μύτικα σήμερα εξυπηρετεί 35 αλιευτικά σκάφη (επαγγελματικά και μη) και μικρά σκάφη αναψυχής τη θερινή περίοδο και έχει μικρή δυνατότητα εξυπηρέτησης. Μετά την υλοποίηση του έργου η νέα ενδεικτική δυναμικότητα του καταφυγίου θα ανέλθει σε 97 σκάφη, αλιευτικά και αναψυχής.
Συγκεκριμένα τα έργα που θα γίνουν αφορούν στην:
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η ένταξη του εν λόγω έργου είναι αποτέλεσμα των μελετών ωρίμανσης που έχει υλοποιήσει η ΠΕ Πρέβεζας. Αντίστοιχα η ΠΕ Πρέβεζας υλοποιεί μελέτες για τη νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμό και των υπόλοιπων αλιευτικών καταφυγίων αρμοδιότητας της και συγκεκριμένα για τα αλιευτικά καταφύγια Βάλτου, Κερέτζας, Λυγιάς, Αμμουδιάς και Καστροσυκιάς προκειμένου να ενταχθούν και αυτά σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το έργο για την αναβάθμιση των Ιαματικών πηγών περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκαίων εργασιών οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας, (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά), και την αναγκαία επέκταση του, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Πρέβεζας, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές βάση του ΦΕΚ 603Β΄22/02/2018 και να αποδοθεί προς χρήση μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας.
Το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Τέλος, το τρίτο έργο αφορά «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας και θα γίνου οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ποιοτική και ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού.
Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς τρία ακόμη μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ζωτικής σημασίας θα υλοποιηθούν στο Νομό μας. Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Π.Ε Πρέβεζας έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί αναπτυξιακά έργα μακράς πνοής τα οποία ωφελούν και θα ωφελήσουν τους πολίτες του Νομού μας, αλλά και έργα τα οποία αφήνουν το στίγμα τους στην ποιότητα ζωής του πολίτη. Μέριμνα μας είναι η ανάπτυξη του τόπου μας και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να το πετύχουμε αυτό και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη».Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Στράτο τι να πώ;καλα και ωραία τα έργα που αναφέρεις, αλλα την συντηρηση της 1ης επαρχιακης οδου Νοσοκομείο Μαργαρώνα την έχετε αφήσει στην τύχη της, με πλήθος οχημάτων κατοίκων και βαρέων φορτηγών απο Λασκάρα και Ιχθυόσκαλα να περνούν και να δημιουργουν καθηζίσεις και λακκούβες, μεγάλη ντροπή Στράτο να μην σέβεσαι την ταλαιπωρία του πολίτη και τις ζημιές στα αυτοκίνητα,ζωτικής σημασίας είναι και οι δρόμοι Στράτο της Περιφέρειας, πολλά τα χρόνια που ο Καχριμάνης και εσύ είστε στο θά…πάρα πολλά…αυτα τα έργα έχουν πρωτίστως αξία τα καθημερινά που διευκολύνουν τον πολίτη, θες να πω για τον παραλιακο Πρέβεζα Ηγουμενιτσα….μετά την Πάργα είναι μια χαρα φτιαγμένος!Ντροπή πραγματικά έργο 0, αποτύχατε!και μην πείς για τον βιολογικο!Στο 2018 θα έπρεπε να υπήρχε προ πολλού…εύχομαι ο κόσμος στις εκλογές να πράξει τα δέοντα!Καλές γιορτές!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.