Στράτος Ιωάννου στον Prisma 91,6: Είναι πολύ σημαντικό έργο η νέα είσοδος της Πρέβεζας- Μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα μπορεί να μπει και η Νικόπολη στην UNESCO

Την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο κ. Στράτος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου είναι είναι από τους πιο έμπειρους αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής μας , Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα τουρισμού.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την επόμενη ημέρα στον Τουρισμό στην Ήπειρο αλλά και στο νομό και την πόλη της Πρέβεζας.

Επίσης συνομιλήσαμε μαζί του αναλυτικά για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής και πιο συγκεκριμένα και την εικόνα των οδικών δικτύων του νομού. Τέλος ακούσαμε την άποψη για το κρίσιμο ζήτημα με το κόστος διέλευσης των διοδίων στην περιοχή του Ακτίου.

” Σιγά-σιγά θα επανέλθει η εστίαση, υπάρχει βέβαια ακόμα ένα μάγκωμα…” ” Το Ιούνιο θα κινηθούμε με την εσωτερική αγορά και με την βοήθεια γειτονικών νομών..” ” Από ξένα κράτη δεν μπορούν να έρθουν ακόμα τουρίστες…” ” Το αεροδρόμιο του Ακτίου ανοίγει από την 1 Ιουλίου…”

” Έχω ζητήσει από τον Υπουργό προφορικά και εγγράφως, να ανοίξει το αεροδρόμιο από τις 15 Ιουνίου ..” ” Άλλωστε φέτος δεν θα υπάρξει και σύνδεση εσωτερικών πτήσεων με τον αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος. ”

” Το βλέπω δύσκολο, πρέπει όμως να το παλέψουμε..”

” Ιούλιος- Αύγουστος- Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα μπορούσανε να είναι καλοί μήνες…Πρέπει να δούμε την κάθε περιοχή της Ηπείρου αλλά και του Νομού της Πρέβεζας ξεχωριστά…” ” Να δούμε τι τουρισμό δέχονται και ποιες περιοχές της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου τις στηρίζουν…”

” Στην περιοχή της Πρέβεζας ένα ποσοστό της τάξεως από 75% έως 80% δέχεται εσωτερικό τουρισμό…”

” Ο εσωτερικός τουρισμός θα δεχτεί φέτος ένα μεγάλο πλήγμα. 1) Λόγω οικονομικής κατάστασης 2) Λόγω φόβου..3) Γιατί όλες οι περιοχές πλέον θα κινηθούν στην εσωτερική αγορά επειδή ο εξωτερικός θα είναι πεσμένος και θα βγουν με καμπάνιες δυνατές και προσφορές πολλές περιοχές και επιχειρήσεις..” ” Θα διαχυθεί επομένως και σε περιοχές που δεν πήγαινε πέρσι..”

” Η περιοχή μας όσο αφορά τον εξωτερικό τουρισμό στηρίζεται κυρίως στην Αγγλική και Σκανδιναβική αγορά..”

” Λιγότερο από την Ιταλική, Γερμανική και Γαλλική και των ΗΠΑ…”

” όλα τα κράτη θέλουν να κρατήσουν τους πολίτες τους στην χώρα τους…”

” Πρέπει να δούμε και εμείς αν τους θέλουμε σαν χώρα αυτούς που έχουν μεγάλο φορτίο κρουσμάτων..”

” Όλοι οι επιχειρηματίες στον κλάδο ξεκινούν από το μηδέν…” ” Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή…” ” Θα υπάρξει κίνηση αλλά πρέπει να ξεχάσουμε τους περσινούς αριθμούς επισκεπτών…”

” Χρειάζεται ακόμα μια Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου ώστε να αποσαφηνιστούν καλύτερα τα πράγματα..”

” Δεν πρέπει οι επαγγελματίες του κλάδου να πάνε σε εξευτελιστικές τιμές…” ” Δεν είναι σωστό”. ”Η περιφέρεια είναι δίπλα στις επιχειρήσεις του κλάδου..”

” Τα προηγούμενα τρία χρόνια κάναμε μια πολύ καλή δουλειά για τον εσωτερικό τουρισμό στο επίπεδο της προβολής…” ” Δεν αφήσαμε έκθεση για έκθεση..”

” Πρέπει να προσέχουμε…να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας…” ” Δεν έχει φύγει ο Κορωνοϊός..”

” Πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας…”

” Θεωρώ άκρως απαραίτητες τις υποδομές..γι ‘ αυτό παλεύω..” ” Κάναμε τον κόμβο στην Αμμουδιά, στον Βράχο, είναι προς δημοπράτηση ο κόμβος στην Φραξήλα και έγινε η δημοπράτηση του κόμβου στην είσοδο της πόλης στον Καψιώχα, στην Λασκαράτου..”

” Ο κόμβος του Μονολιθίου περιλαμβάνεται στο έργο της νέου εισόδου της Πρέβεζας…”

” Είναι πολύ σημαντικό έργο η νέα είσοδος της Πρέβεζας..”

” Θα μπορεί να μπει, μόλις ολοκληρωθεί το έργο, με αξιώσεις πλέον και η Νικόπολη και ο αρχαιολογικός της χώρος στην UNESCO …” ” Δεν γυρίζει πίσω το συγκεκριμένο έργο..”

” Από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια είναι που συνεργάστηκα και γνώρισα από κοντά τον Σταύρο Μπένο…Και αναπτύξαμε μια καλή σχέση και μια φιλία…”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3373 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.