Στρ. Ιωάννου: Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι ένα μεγαλόπνοο έργο, ήδη έχουν βγει οι πρώτες προκηρύξεις έργων, ύψους 11 εκατ. ευρώ – Την Πρέβεζα θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρόεδρος του Διαζώματος Στ. Μπένος

Την Πρέβεζα θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ Ιωάννου μιλώντας για το έργο πολιτιστικές διαδρομές των αρχαίων θεάτρων πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο  για το οποίο όπως τόνισε ήδη έχουν βγει οι πρώτες προκηρύξεις έργων, ύψους 11 εκατ. ευρώ που αφορούν σε αρχαιολογικές και άλλες παρεμβάσεις τη στιγμή που σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας δεν έχουν βγει αντίστοιχα έργα.

«Είναι πολύ σημαντικό έργο γιατί δεν στέκεται μόνο στις αναπλάσεις αρχαιολογικών χώρων αλλά γίνεται και μια σειρά άλλων έργων υποδομής που δε θα υπήρχε δυνατότητα να ενταχθούν σε κανένα πρόγραμμα αν δεν  υπήρχε αυτή η ολοκληρωμένη πρόταση. Παράδειγμα η νέα είσοδος της πόλης της Πρέβεζας ευρωπαϊκών προδιαγραφών με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με ανισόπεδους κόμβους προϋπολογισμού 15 εκ ευρώ δε θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο πρόεδρος του Διαζώματος θα κάνει συναντήσεις με τη  προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων κα Αγγέλη, τους μελετητές που ασχολούνται με το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης και με κάποια σχολεία.

Ακούστε τον κ Στράτο Ιωάννου:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22708 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.