Στον απόηχο της επίσκεψης του Π. Λαφαζάνη – του Άρη Τσελίκου

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Τοπική Φωνή” 
Του Άρη Τσελίκου

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες αναφέροντας πρόσωπα, θα σχολιάσω τον «εμφύλιο» στους κόλπους της αριστεράς στην Πρέβεζα, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ορισμένοι κακεντρεχείς, θέλοντας να υποβαθμίσουν την ομολογουμένως καλή εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για την ομιλία του προέδρου του κόμματος, υποστηρίζουν πως η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι η αίθουσα πλημμύρισε κόσμο διότι ήρθαν μέλη και φίλοι του κόμματος από γειτονικούς Νομούς. Είναι αλήθεια ότι βρέθηκαν στην πόλη μας φίλοι της ΛΑΕ από γειτονικές πόλεις. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι, είναι για πιο λόγο αυτό είναι αρνητικό;
Θα σημειώσω πως, συνηθίζεται κατά την επίσκεψη του Προέδρου ενός κόμματος να επισκέπτονται την πόλη που τον φιλοξενεί, φίλοι και μέλη του κόμματος και από άλλες πόλεις… και είναι κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον  για τη ΛΑΕ, από την στιγμή που κάποιοι δεν υπολογίζουν τα έξοδα και ταξιδεύουν για να τον ακούσουν.
Εάν κάποιος υποστήριζε ότι η ΛΑΕ θα εκλέξει Βουλευτή στο Νομό Πρέβεζας, τότε ίσως η κριτική για την εντοπιότητα των μελών που παραβρέθηκαν να είχε κάποια βάση.
Στην δεκαετή μου πορεία στην τοπική δημοσιογραφία, έχω δει αρκετές επισκέψεις αρχηγών κομμάτων και σας πληροφορώ πως πάντα παρευρίσκονταν φίλοι του κόμματος από γειτονικούς Νομούς και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές.
Πάντως, από την συμπεριφορά ορισμένων, θα πρέπει να πω πως μόνο ενωμένη δεν είναι η αριστερά στην Πρέβεζα. Ο καθένας κοιτά το μαγαζάκι του και πως θα κλείσει το μαγαζί του γείτονα!
Θα τολμήσω να πω πως η εκδήλωση με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήταν πολύ πιο επιτυχημένη από την πρόσφατη πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (πρώην Λαϊκή Αγορά).
Θα τολμήσω επίσης να πω, πως ο κόσμος στην ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν περισσότερος από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης στη θέση του και ενεργός, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, κάτι που δεν συνέβη στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου στα μισά σχεδόν της διάρκειας της εκδήλωσης η αίθουσα είχε αδειάσει.
Το να προσπαθούν ορισμένοι να βρουν κάτι να πουν, διότι πάντα λένε κάτι για να φανούν, δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από φθόνο και υποκρισία…
Αξίζει να σημειωθεί πως μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Σάββατο το μεσημέρι, αφού προσκληθήκαμε από τα μέλη της ΛΑΕ.
Ακούσαμε πράγματα που λέγονται και άλλα που δεν λέγονται για την τότε διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Π. Λαφαζάνης ήταν Υπουργός.
Θα πρέπει να πούμε  πως ο Π. Λαφαζάνης είναι πολιτικός προσγειωμένος, δεν πετάει στα σύννεφα και γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κομματικός χώρος που πρεσβεύει. Το κυριότερο όμως είναι ότι ξέρει να  ακούει τον συνομιλητή του και δεν διακατέχεται από το σύνδρομο της «μόνης αλήθειας»… 

Άρης Τσελίκος - εφημερίδα ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ
About Άρης Τσελίκος - εφημερίδα ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ 17 Articles
Άρθρο από την Εφημερίδα "ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ" Ο Άρης Τσελίκος είναι δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Τοπική Φωνή» Πρέβεζας και Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.