Στόχος τα τριχωτά θηράματα στην Αμμουδιά Δήμου Πάργας – Κατασχέθηκε παγίδα

Μία αυτοσχέδια κατασκευή για την παγίδευση τριχωτών θηραμάτων εντόπισαν και κατέσχεσαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Πριν από μία εβδομάδα, στις αρχές Ιουνίου κατά την διενέργεια περιπολίας, οι Θηροφύλακες εντόπισαν σε ημιβαλτώδη περιοχή της ΤΚ Αμμουδιάς του Δήμου Πάργας, μία αυτοσχέδια κατασκευή για την παγίδευση θηραμάτων.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση για διάστημα μίας εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάποιος που να προσέλθει για να ελέγξει την κατασκευή. Έτσι την Τρίτη, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησαν στην κατάσχεση της αυτοσχέδιας παγίδας και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο, διαδικασία.
Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι αυτοσχέδιες κατασκευές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων συνιστούν μία απαγορευμένη ενέργεια, που ουδεμία σχέση έχει με την κυνηγετική δραστηριότητα.
Όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν έτσι και με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, να ενημερώνουν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, όταν εντοπίζουν κάτι ανάλογο.


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.